Bolnavii cronici, alarmați că vor trebui să plătească pentru tratamente

295

Articole recomandate

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să publice pe pagina web a instituției listele de medicamente care vor fi afectate de măsura schimbării metodei de calcul a prețului de referință pe listele C1 și C3. "Schimbările anunțate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru data de 1 septembrie provoacă panică în rândul pacienților cronici", se arată într-un comunicat al COPAC.
În 7 august, CNAS a publicat pe site-ul propriu un proiect de ordin prin care propune modificarea și com-pletarea Ordinului 615/30.06.2010 prin care s-a schimbat metoda de calcul a prețului de referință pentru medicamentele cu și fără contribuție personală prescrise în tratamentul ambulatoriu. "Conform noului proiect, de la 1 septembrie pacienții cronici vor fi obligați sa plătească pentru tratamentul lor, cel puțin așa se înțelege de pe site. CNAS ține secrete însă listele cu medicamente care vor fi afectate de noua măsură, publicând pe site niște liste goale", reclamă COPAC.
Organizația susține că o asemenea măsură poate afecta grav milioane de pacienți cronici. În aceste condiții, solicită CNAS să organizeze o dezbatere publică în următoarele două săptămâni la sediul său, în care să fie consultate toate părțile implicate și precizează că așteaptă un răspuns la această cerere în termen de șapte zile. În lipsa unui răspuns, COPAC precizează că va organiza personal o astfel de dezbatere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7302 secunde