Concurs Tratați reumatismul schimbându-vă obiceiurile

540
Tratați reumatismul schimbându-vă obiceiurile - c2d5d92ff0e8905ec95a5127ec56aa06.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea resimte, la un moment dat, dureri articulare. Dar cei care au reumatism degenerativ au astfel de dureri aproape zilnic, iar în timp pot ajunge chiar la deformări articulare. Pe lângă tratamentul medicamentos, există o serie de măsuri, simple, pe care bolnavii le pot lua pentru a nu-și solicita articulațiile.

Termenul de "reumatism" reunește afecțiunile, acute sau cronice, care afectează articulațiile. Cele mai frecvente sunt artroza și spondiloza. Potrivit paginii web de informare medicală, sfatulmedicului.ro, reumatismele degenerative apar în general după decada a patra a vieții și sunt consecința uzurii cartilajelor articulare ori a discurilor intervertebrale.
Spondiloza este forma de reumatism degenerativ produsă de uzura discurilor intervertebrale, este caracterizată de apariția, la nivelul corpilor vertebrali, a unor formațiuni, numite osteofite sau ciocuri de papagal. Spondiloza este declanșată de obezitate, scăderea tonusului mușchilor scheletali sau de pozițiile vicioase din timpul muncii.
Artroza reprezintă alterarea cartilagiilor, urmare a unei îmbătrâniri premature. Ambele afecțiuni sunt stadii de uzură ale aparatului locomotor, urmare a lipsei de preocupare pentru starea de sănătate a articulațiilor.
Aceste afecțiuni apar în special după vârsta de 40 de ani, dar nu este o regulă absolută, deoarece se pot îmbolnăvi și persoanele de 30 de ani. Femeile sunt mai predispuse să sufere de reumatism, cât și persoanele care sunt obeze, care au un serviciu solicitant sau au făcut sport de performanță. Factor favorizant este și moștenirea genetică.
Principalul simptom este durerea - primul semn care apare, fiind resimțită în momentul în care încercați să folosiți articulația. Durerea este ascuțită și dispare dacă nu mai folosiți articulația respectivă.
Odată instalată artroza sau spondiloza, preocuparea ar trebui să fie echilibrarea tonusului muscular și redarea funcțiunii normale articulare, care asigură refacerea structurilor moi.
Tratamentele au rolul de a trata simptomele și nu de a vindeca boala. De aceea medicii recomandă să se apeleze la substanțele farmaceutice după ce remediile simple nu mai sunt eficiente.

Remedii
Dintre remediile la care puteți apela, vă enumerăm:
r aplicarea unor comprese reci și calde - acestea reduc senzația de durere, în primele zile. Puneți apă la congelator într-o pungă din plastic, înveliți-o într-un prosop, iar apoi așezați-o pe zona dureroasă, dar nu o țineți mai mult de zece minute. După cedarea durerii, utilizați comprese calde pentru a relaxa mușchii din jurul articulației dureroase. Și acestea vor fi ținute tot zece minute.
r dieta - alimentația trebuie să fie bogată în produse de origine vegetală, fibre și săracă în grăsimi. Suplimentele de vitamine și mine-rale nu au niciun efect terapeutic în reumatismul degenerativ.
r faceți cât mai puțină mișcare - și cele mai banale activități vă pot afecta, motiv pentru care medicii vă sfătuiesc să nu faceți mișcări de răsucire sau întoarcere, în gos-podărie. Obișnuiți-vă să distribuiți greutatea obiectelor pe mai multe articulații: obiectele mai grele ridicați-le cu ambele mâini, ușile masive deschideți-le sprijinindu-vă cu umărul, nu împingându-le cu mâinile.
r odihna - întindeți-vă din când în când, pe parcursul zilei, și puneți picioarele pe un plan mai înalt decât restul corpului. Evitați totuși inactivitatea prelungită, deoarece are drept consecință reducerea tonusului muscular.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6447 secunde