Concurs Creierul ne ajută să dormim liniștiți

450
Creierul ne ajută să dormim liniștiți - a2e624045eb47b256fca7ac2d1e7ff1f.jpg

Articole recomandate

Creierul persoanelor care au un somn liniștit poate bloca zgomotul sau sti-mulii veniți din mediul înconjurător. Procesul prin care se realizează acest blocaj a fost identificat de cercetătorii de la Harvard Medical School și Spitalul General din Massachusetts.
Potrivit paginamedicala.ro, oamenii de știință, coordonați de medicul neurolog dr. Jeffrey Ellenbogen, au reușit, în premieră, să izoleze activitatea cerebrală capabilă să prezică unde anume creierul a impus o balanță între activitățile stimulilor care întrerup somnul și cele care îi oferă informația senzorială de care are nevoie.
"Oamenii care analizează modul în care zgomotul întrerupe somnul iau în considerare două perspective. Fie sunt atenți la sursa sunetului, fie urmăresc calea producerii sunetului. Eu personal adaug o a treia perspectivă și anume creierul. Asta pentru că elementul cheie prin care oamenii pot avea un somn liniștit îl reprezintă blocarea procesului de a răspunde la stimuli", a explicat dr. Jeffrey Ellenbogen.
Cercetarea s-a desfășurat pe parcursul a trei nopți și a cuprins 12 voluntari care au declarat că au somn liniștit. Participanții au fost puși să doarmă într-un fel de laborator, pe un pat enorm la capătul căruia existau difuzoare foarte mari. Oamenii de știință au înregistrat activitatea creierului participanților pe parcursul primei nopți, când aceștia au avut un somn liniștit, așa cum au și declarat. În următoarele nopți, voluntarii au fost "bombardați" cu 14 sunete de intensități diferite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4109 secunde