Bolnavii de HIV, puși pe liste de așteptare la tratament

99
Bolnavii de HIV, puși pe liste de așteptare la tratament - spitaluljudeteanbolnavioncologie-1406540291.jpg

Articole de la același autor

Directorul executiv al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Iulian Petre, a declarat vineri că sunt liste de așteptare la tratament pentru pacienții cu HIV/SIDA, susținând că în lunile aprilie și mai în mai multe județe existau peste 200 de pacienți pe lista de așteptare.

Petre a spus că dacă la rectificarea bugetară Guvernul nu găsește bani pentru următoarele cinci luni și pentru începutul anului 2015 vor exista întreruperi de tratament repetate.

"Avem liste de așteptare pe HIV, lucru care pare o ciudățenie, toată lumea are acces gratuit și necondiționat la tratament. Avem liste de așteptare, sunt pacienți care sunt amânați pentru a intra pe tratament pentru că nu știu spitalele din țară cum va fi situația peste o lună sau două și așteaptă puțină certitudine ca să nu înceapă acei pacienți tratamentul și după o săptămână-două -trei să nu știe dacă mai au să le dea tratament", a afirmat directorul executiv UNOPA, Iulian Petre, la dezbaterea cu tema "Sănătatea, în ce direcție? 2014 promisiuni, 2015 perspective?", desfășurată la Spitalul Clinic dr. Victor Babeș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "ciuperca piciorului"
Luni, 21 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Anexita. Cum se tratează
Joi, 03 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Amigdalita, tratată acasă?
Pagina a fost generata in 2.6766 secunde