Cafeaua te poate feri de afectiuni periculoase

121
Cafeaua te poate feri de afectiuni periculoase - cafea-1403612921.jpg

Articole de la același autor

Cu lapte sau fara, indulcita sau nu, cu menta sau fara, cu frisca sau simpla, cafeaua face parte din viata noastra de zi cu zi, fie din placere, fie din necesitate.
Cafea reduce riscul aparitiei anumitor forme de cancer, precum cel endometrial, de prostata sau cel mamar. Totusi, cafeina nu s-a dovedit eficienta asupra celulelor canceroase aparute la nivelul esofagului. Specialistii au sustinut, insa, consumul de cafea pentru tipurile de cancer asupra carora aceasta si-a demonstrat efectele antioxidant si antiinflamatorii, considerate vinovate pentru dezvoltarea mai multor tipuri de celule maligne, scrie realitatea.net.
Cafeina actioneaza ca un moderator al secretiei insulinei si al mentinerii unui nivel echilibrat al glicemiei. Astfel, consumul regulat de cafea reduce riscul aparitiei diabetului. Oamenii de stiinta pun efectul pozitiv al cafeinei pe seama actiunii pe care as are asupra hormonului adiponectina dar si al altor elemente care influenteaza nivelul zaharului din sange si al insulinei secretata de pancreas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Cu ce se poate înlocui cafeaua
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cu ce îndulcim cafeaua și ceaiul
Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Când ajunge cafeaua un medicament
Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.5841 secunde