Calmantele, mai periculoase decât drogurile

381
Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a întocmit un raport care arată că, în fiecare zi, 40 de americani mor din cauza supradozelor de calmante, cum ar fi Vicodin sau OxyContin. Îngrijorător este faptul că acest număr depășește cu mult numărul deceselor provocate de heroină și cocaină la un loc.
"Suntem în mijlocul unei epidemii a supradozelor de calmante cu rețetă", a declarat Thomas Frieden, directorul CDC. "Medicii iresponsabili sunt mai vinovați de acest fenomen decât traficanții de la colțul străzii", a precizat Frieden.
Statisticile au stabilit că numărul deceselor în urma unor supradoze de calmante a crescut de trei ori în ultimii zece ani. Numai anul trecut, medicii americani au prescris atâtea calmante cât să asigure rezerva pentru o lună întreagă pentru fiecare cetățean al SUA. Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din America a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că numărul deceselor provo-cate de calmante este mai mare decât al morților provocate de droguri precum heroina și cocaina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5264 secunde