Candida poate provoca, în unele situații, complicații

227
Candida poate provoca, în unele situații, complicații - candida2-1636300523.jpg

Articole de la același autor

Deși candida este o ciupercă prezentă în mod normal în corpul uman, proliferarea sa excesivă poate provoca complicații. Candida albicans este cea mai răspândită ciupercă din corpul uman, arată specialiștii doc.ro. Ei spun că deși poate fi găsită în cantități mici în regiuni precum cavitatea bucală și intestine, aceasta provoacă mai multe infecții decât orice alt microorganism nociv. Dezvoltarea excesivă a candidei, stimulată de factori externi ca dietele deficitare și toxinele, alterează flora bacteriană din intestine. Totodată, această infecție inhibă activitatea sistemului imunitar. Drept consecință, se declanșează o serie de reacții inflamatorii în diverse regiuni ale corpului. Astfel, pot surveni neplăceri ca intestinele permeabile, infecțiile vaginale și problemele cutanate.

Vestea bună este că aveți la dispoziție numeroase remedii cu proprietăți antifungice care, alături de o dietă sănătoasă, vă ajută să stopați dezvoltarea candidei și să evitați complicațiile.

Spre exemplu, acizii grași din componența nucilor de cocos au proprietăți antibacteriene și antifungice care pot combate atacurile candidei. Datorită unor substanțe precum acidul caprilic și acidul lauric, uleiul de cocos intră în categoria de remedii naturiste împotriva acestei afecțiuni. Totodată, extractul din sâmburi de grapefruit este un produs antifungic și antibacterian puternic, ale cărui bioflavonoide și minerale oferă protecție celulelor și țesuturilor. Pe lângă faptul că poate să descompună celulele candidei, acesta fortifică sistemul imunitar și repară regiunile afectate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum ajuți părul să nu mai cadă
Pagina a fost generata in 0.3728 secunde