Durerile în gât pot fi prevenite. Ce trebuie să faceţi

339
Durerile în gât pot fi prevenite. Ce trebuie să faceţi - fonddureriledegat-1629118720.jpg

Articole de la același autor

Câteodată, o durere în gât vă poate face să vă simţiţi atât de rău, încât să vă facă să nu mai aveţi chef de nimic, motiv pentru care ar trebui să învăţaţi cum să o preveniţi. Înainte de toate, foarte importantă este igiena personală, adică să vă spălaţi des pe mâini, să nu folosiţi tacâmurile sau paharele în comun cu alte persoane, să ştergeţi tastatura computerului înainte să lucraţi la acesta.

De asemenea, dacă alegeţi să mâncaţi fructe, inclusiv lămâi, trebuie să le spălaţi foarte bine înainte, astfel încât particulele de praf să nu ajungă în gură şi apoi în gât. Toate acestea ajută la înlăturarea bacteriilor şi a virusurilor care ar putea ajunge pe mucoasa faringiană. Un alt sfat al specialiştilor este să nu fumaţi şi să nu beţi foarte rece ori foarte fierbinte, deoarece vă puneţi în pericol mucoasa faringiană.

Deşi pare banal, una dintre cele mai importante măsuri de prevenţie este să vă spălaţi pe mâini, astfel încât să puteţi omorî germenii. În cazul în care nu aveţi la îndemână apă şi săpun, puteţi folosi soluţii antibacteriene sau şerveţele umede. Potrivit dr. Elena Lăţcan, copiii trebuie învăţaţi să se spele pe mânuţe după ce folosesc toaleta, acesta fiind un lucru extrem de important.

În acelaşi timp, la masă, nu împrumutaţi lingura ori furculiţa unei alte persoane, chiar dacă este vorba despre o persoană apropiată. De ce? Pentru că bacteriile care se cantonează în gât pot fi transmise prin acest obicei prost, avertizează doctorii. Tot specialiştii vă sfătuiesc să nu împărţiţi mâncarea, ciocolata, prăjitura, din care tocmai aţi muşcat, cu alţi colegi. Mult mai civilizat este să faceţi porţiile înainte să fi gustat dumneavoastră.

În plus, nu este indicat să beţi cu alte persoane din aceeaşi sticlă de suc ori din aceeaşi ceaşcă de cafea. Dacă folosiţi telefonul de birou, telecomanda televizorului ori tastatura computerului, în comun cu foarte multe persoane, nu ar fi rău să îndepărtaţi bacteriile cu o soluţie specială sau cu un şerveţel, înainte de a le folosi.

Specialistul consideră că este foarte important să nu fumaţi, să nu beţi foarte cald ori foarte rece, să nu mâncaţi extrem de condimentat şi să nu abuzaţi de băuturile gazoase. „Toate acestea subţiază mucoasa faringiană şi distrug «perişorii» care o apără de obicei”, a explicat medicul. Ea a precizat că, odată ce mucoasa a devenit vulnerabilă, virusurile şi bacteriile vor ajunge să facă ravagii şi veţi deveni o persoană predispusă la infecţii.

O altă sursă de infecţie pot fi instrumentele folosite de medicul stomatolog. Dacă acestea nu sunt bine sterilizate, după intervenţiile făcute fiecărui pacient, bacteriile şi virusurile pot ajunge foarte uşor pe mucoasa faringiană. În altă ordine de idei, nu uitaţi nici de bara de la autobuz şi imediat ce aţi ajuns acasă sau la serviciu, mergeţi la toaletă şi spălaţi-vă pe mâini. În cazul în care nu reuşiţi să evitaţi o durere în gât prin toate aceste măsuri de prevenţie, tot ce puteţi face este să încercaţi să vă uşuraţi simptomele şi să vă trataţi corect. „Pentru durerile uşoare şi moderate, puteţi face gargară cu ceai de muşeţel şi mânca feliuţe de lămâie cu miere”, recomandă medicul Elena Lăţcan. Dacă totuşi nu este vorba despre o simplă durere în gât, ci de o infecţie, trebuie să mergeţi la medic, pentru teste şi pentru a vă prescrie antibioticele necesare. În mod normal, o astfel de durere ar trebui să dureze cel mult o săptămână. În cazul unei infecţii mai severe, poate să apară febra, iar secreţiile din cavitatea bucală să fie mai abundente şi mai vâscoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum ajuți părul să nu mai cadă
Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Remedii la îndemână pentru stomac
Pagina a fost generata in 3.2274 secunde