Cât de periculoase sunt arsurile gastrice

733
Cât de periculoase sunt arsurile gastrice - arsuri-1334593894.jpg
Date recente furnizate de Societatea Română de Gastroenterologie arată că 10 la sută din populație suferă în fiecare zi de arsuri gastrice, iar 15 procente au cel puțin o dată pe săptămână astfel de probleme.
Potrivit unui comunicat de presă al societății, arsurile gastrice sunt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ce nu necesită spitalizare. Printre factorii care pot cauza sau agrava această afecțiune se numără alimentația nesănătoasă, stresul, lipsa activității fizice, obezitatea și fumatul.
Bolnavii de reflux gastroesofagian se confruntă, pe lângă disconfortul durerilor gastrice, cu probleme digestive, tuse și insom-nii. Mai mult, conform statisticilor Societății de Gastroentorologie, 78 la sută dintre bolnavi au raportat simptomatologie nocturnă. 40 la sută dintre pacienții care au dureri gastrice noaptea nu se mai pot odihni corespunzător, ceea ce duce la reducerea randamentului activităților zilnice.
Pentru a evita arsurile la stomac, specialiștii recomandă evitarea consumului de roșii, sos de roșii, chilli, pizza cu roșii, deoarece aceste legume cresc aciditatea gastrică și favorizează refluxul gastroesofagian. Totodată, ar trebui să vă feriți și de ciocolată, dulciuri cu cremă, mâncăruri grase, preparate picante, citrice, băuturi acidulate sau ridichi. Pe de altă parte, dacă vreți să calmați arsurile gastrice ar trebui să consumați, ceaiuri de mușețel, tei, gălbenele, rostopască, coada șoricelului sau de rădăcină de ghimbir. Cu toate acestea, în situația în care durerile de stomac nu sunt ocazionale, ci apar de mai multe ori pe lună, ar fi bine să vă adresați cât mai repede medicului specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Sănătate : Cum ne ucide bronzul
Pagina a fost generata in 0.297 secunde