Cât de periculoase sunt toxiinfecțiile alimentare

197
Cât  de periculoase  sunt toxiinfecțiile alimentare - catdepericuloasesunt-1404832074.jpg

Articole de la același autor

Toxiinfecțiile alimentare (TIA) sunt boli care apar în urma consumării de alimente intens contaminate cu bacterii (microbi) sau cu toxinele acestora.

"TIA sunt produse de specii bacteriene precum Salmonella, Shigella, Clostridium, stafilococ, enterococ. Acestea sunt mult mai agresive pe timpul verii, căldura fiind unul dintre factorii care favorizează multiplicarea germenilor.

Alimentele cel mai frecvent contaminate sunt carnea și produsele din carne (conserve), peștele, laptele și produsele lactate (frișca, smântâna, brânza, iaurtul), ouăle, preparatele culinare din alimente contaminate (prăjituri, înghețată, cremă, maioneză).

În funcție de vârstă, organism, cantitatea de germeni cu care s-a produs contaminarea, tipul de germene, manifestările apar după 6-48 ore de la ingestia alimentului contaminat: stare de rău general, dureri de cap, greață, vărsături, diaree (scaune apoase, galben-verzui, cu mucozități), febră și semne de deshidratare.

Formele severe de boală pot produse decesul pacientului, mai ales dacă acesta nu ajunge de urgență la spital.

Cât privește formele ușoare de boală, acestea sunt tratate la medicul de familie sau în ambulatoriu", a explicat dr. Loti Popescu, coor-donatorul proiectelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.0985 secunde