Cât de riscant este să cumpărați proteze auditive de "la colț de stradă"

316
1
Cât de riscant este să cumpărați proteze auditive de

Articole de la același autor

"Auzul este unul dintre simțurile care ne ajută să ducem o viață normală, să ne ghidăm în fiecare zi în mod corect și sănătos și să nu întâmpinăm dificultăți în comunicarea cu ceilalți", susține specialistul Zinaida Ruță, audiolog audioprotezist.

Așa cum nu trebuie să neglijăm, de pildă, pierderea vederii, nici diagnosticul pentru pierderea auzului sau afectarea acestuia nu trebuie neglijate, mai ales că există o serie de tehnologii care ajută pacienții să ducă o viață normală.

"Aparatele auditive cumpărate după ureche sunt extrem de periculoase"

Pierderea progresivă a auzului ocupă locul 3 în topul celor mai frecvente afecțiuni, spun specialiștii. Peste 40% din persoanele trecute de 40 de ani au primit diagnosticul de hipoacuzie ușoară sau medie. Grav este și faptul că oamenii neglijează vizita la audiolog doar pentru faptul că nu consideră pierderea auzului riscantă. "Mulți dintre cei care ajung într-un final în cabinetul nostru sunt foarte prost informați și chiar mai mulți își cumpără proteze auditive din tot felul de magazine sau de pe internet. Este doar o capcană extrem de periculoasă, deși, aparent, este mult mai comod să primești un produs prin poștă, fără alte costuri suplimentare. Riscurile sunt imense și trebuie ca pacienții să înțeleagă că un aparat auditiv certificat nu provoacă dureri de cap, iar pacientul nu simte că îi«bubuie urechile»".

Primul program "Rabla" pentru aparate auditive la Constanța

Constănțenii care poartă un aparat auditiv pot beneficia în cadrul cabinetului Audiozima din Constanța și de service pentru protezele auditive. În plus, la orice aparat uzat adus la cabinet, primesc un discount de 10% pentru achiziționarea unui aparat nou.

"Avem primul program «Rabla» pentru aparatele auditive de pe piața constănțeană. Mai exact, orice produs vechi adus la noi, primește în schimb 10% reducere pentru unul nou. În plus, avem și un laborator de reparații pentru orice tip de proteze auditive, singurul din oraș. Cu aceste servicii căutăm să acoperim necesitățile pacienților nosștri și să ne îmbunătățim în fiecare zi, activitatea. De asemenea, pacienții pot beneficia de audiograme gratuite și de consiliere în ceea ce privește alegerea celui mai potrivit aparat. Fiecărui pacient în parte, i se întocmește o fișă medicală în care sunt trecute, pe lângă diagnostic, toate celelalte afecțiuni. Acest lucru este foarte important, pentru că de cele mai multe ori, hipoacuzia este asociată unor boli precum diabetul, spondiloza cervicală sau cancerul, iar aici intră tratamentele citostatice care pot afecta auzul", explică Mădălina Ruță, audioprotezist în cadrul cabinetului Audiozima. 

Comentează știrea

filip
7 septembrie 2013
e bine de stiut

Asa credeam si eu ca aparatele de la tv sunt suspecte. sa iei produs medical doar ca ii face reclama la tv ?........

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2231 secunde