INVESTIȚIE / Primul SERVICIU PRIVAT de NEUROCHIRURGIE la Constanța

7718
1
INVESTIȚIE / Primul SERVICIU PRIVAT de NEUROCHIRURGIE la Constanța - clinicamedstar200034-1376929124.jpg

Articole de la același autor

Neurochirurgia este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu tratamentul operator al bolilor de creier, măduva spinării și nervi periferici. S-a diferențiat, din cadrul Chirurgiei Generale, ca specialitate de sine stătătoare în ultima sută de ani. 

"În țară, Profesorul D. Bagdasar înființează în anul 1935 primul Serviciu de Neurochirurgie cu opt paturi și o sală de operații la Spitalul Central de Boli Nervoase și Mintale din București, actualul Spital de Urgență Bagdasar-Arseni. În prezent, în țară, în jur de 200 de medici neurochirurgi își desfășoară activitatea în mai mult de 17 secții de neurochirurgie, exclusiv în sectorul de stat. Numărul mic de medici specialiști dar și dotările complexe, extrem de costisitoare, au făcut ca sectorul privat din acest domeniu să cunoască o dezvoltare "timidă", fapt pentru care, în ultimii ani, în doar câteva orașe din țară printre care și Constanța s-au fondat centre private cu activitatea neurochirurgicală", a explicat dr. Mihaela Buriu, managerul Centrului Medical MEDSTAR 2000 din Constanța. 

Încă din luna martie 2013 în cadrul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament MEDSTAR 2000 s-a deschis primul serviciu privat de neurochirurgie din Constanța. Dr. Ovidiu Carp, Dr. Bogdan Davidescu, Dr. Alexandru Țunaș, medici primari neurochirurgi, își desfășoară activitatea, furnizând consultații de specialitate și intervenții chirurgicale în neurochirurgie. 

Existența unor săli de operații dotate cu aparatură de ultimă generație, instrumentar chirurgical de înaltă clasă și personal medical profesionist ca și un colectiv de medici anesteziști cu o pregătire profesională excepțională fac accesibilă abordarea chirurgicală a unor importante categorii de afecțiuni neurochirurgicale precum:

- herniile de disc lombar, 

- traumatismele cranio-cerebrale cu hematoame subdurale cronice, hematoame epidurale cronice, higrome subdurale,

- bosa sero-sanguină și cefalhematomul la nou-născuți,

- refacerea defectelor osoase ale craniului, așa-numitele aloplastii,

- excizii de tumori superficiale ale scalpului și regiunilor paravertebrale.

Asistența hotelieră pe care pacienții o pot găsi la MEDSTAR 2000 este similară cu a oricărei instituții medicale moderne europene.

Nu în ultimul rând, costurile percepute, corecte, echilibrate, fac accesibilă opțiunea privată a tratamentului neurochirurgical unei largi categorii de pacienți. Pacienții care vor să beneficieze de aceste servicii se pot programa la numerele de telefon 0241.638.251, 0723MEDSTAR , 0722.574.250 secretariatul instituției. 

Comentează știrea

Stan
21 august 2013
Publicitate mascata

Bai berbecilor, dar voi faceti publicitate privatilor?De ce privatii cer bani de la casa de asigurari.De ce nu se descurca numai cu banii lor?De ce unii medici lucreaza si la stat si la privat(iar pacientii,sunt plimbati de colo colo)?Vrei sa lucrezi la privat;foarte bine.Dar sa nu primesti niciun leu,din bugetul asigurarilor de sanatate.Medicii care lucreaza la stat,sa nu mai aiba voie, sa lucreze si la privat.Asigurarile de sanatate sa modernizeze si sa eficientizeze asistenta sanitara din ROMANIA.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Cum afli dacă suferi  de osteoporoză
Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Chinurile herniei de disc
Pagina a fost generata in 2.4409 secunde