Cât te costă să vizitezi un pacient în Spitalul Județean

572
1
Cât te costă să vizitezi un pacient în Spitalul Județean - taxaspital-1382540358.jpg

Articole recomandate

"Toată lumea care intră în spital trebuie să poarte echipament de protecție! Este o decizie pe care nu am luat-o pentru a lua bani de la aparținători, ci pentru siguranța pacienților față de care suntem respon-sabili", a declarat managerul Spitalului Județean Constanța, în urma implementării acestei reguli. Încă de la începutul acestei luni, la parterul instituției au fost amplasate dispozitive din care, contra-cost, aparținătorii care vor să își viziteze rudele internate, au obligația să le cumpere. Prețul pentru un echipament complet, format din bonetă, halat, botoși și mască este de 7 lei.

Potrivit conducerii instituției, pentru aceia care nu au 7 lei pot aduce un halat din afara spitalului. "Echipamentul de protecție care trebuie luat pentru a intra în spital este împărțit în două categorii tocmai pentru a veni în sprijinul aparținătorilor. O categorie este cea de risc care trebuie să poarte echipamentul complet, adică mască, bonetă, halat și botoși, iar a doua categorie pentru secții unde pot purta doar halat și botoși. Noi le dăm posibilitatea să cumpere de aici sau din altă parte, dar nu intră în spital fără echipament.

Dacă vrem să scădem infecțiile în spital și să scăpăm de circulația din spital care poate pune în pericol bolnavii, trebuie să luăm măsuri. Gândiți-vă că în acest moment, în plin sezon de viroze și boli respiratorii, avem, de exemplu, pediatria plină de copii. Dar sunt secții în care efectiv nu trebuie să intre oricine din afară pentru că pun în pericol sănătatea și așa șubredă a pacienților.

Circulă tot felul de viruși, de microbi, ca să nu mai vorbim că, mai nou, se și fură. Cum să îi lăsăm pe ATI să circule de dimineața până seara? Trebuie să asigurăm siguranța medicală a pacienților. În neonatologie nu las mamele să intre pentru că acolo sunt copii de 700 grame.

Nu poți accepta ca într-un spital de dimensiunea acestuia, două zile pe săptămână lumea să umble ca la bâlci. Sunt zone cu risc foarte crescut și trebuie să se înțeleagă că noi ne protejăm pacienții", spune managerul Dănuț Căpățână. 

Comentează știrea

noni
24 octombrie 2013
o normala aberatie

Au ajuns sa ceara echipament de protectie de 7 lei, nimic anirmal, in orice alt loc civilizat, dar dilema este alta: ce rost au tiate astea daca colcaie carcalacii prin saloane ??? Cand mi-a nascut sotia cu ani in urma, la vizitele pe care le faceam misunau carcalacii pe lada frigorifica in care tinea mancarea, pe haine, in bai, pe pat, pe podea, un adevarat infern. Colac peste pupaza, in salon cu 3 lauze, toate cu cezariana, nu era lumina la baie !!! LA BAIE !!!!! Cum sa-si faca igiena trei femei operate, in intumeric, printre gandaci ??? Personal am luat.de acasa cele necesare si am reparat pe.riscul meu lumina, dar e normal ? Cu toate platite la.zi, din partea mea, ce am.primit de la spital ca doctorul era privat, cel care a asistat nasterea...??? La al doilea ne-am invatat lectia, am vandut masinaam dat 10 000 lei la un spital privat si a fost la ei ca in filme. Asa ca va rog sa igienizati si gandacii, nu doar vizitatorii, s anu se creada ca faceti discriminari !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5643 secunde