Ce alimente blochează dieta de slăbire

1194
Ce alimente blochează dieta de slăbire - alimenteblocheazadieta-1359377062.jpg

Articole recomandate

Este o perioadă în care, mai ales femeile, și-ar dori să slăbească, având în vedere că doar ce au trecut sărbătorile iar kilogramele s-au acumulat cam repede în această perioadă. 


Dr. Oz le recomandă celor ce urmează o cură de slăbire să ia distanță față de anumite categorii de alimente, precum brânzeturile, pastele, alcoolul sau maioneza. Mai sunt și altele, dar Dr. Oz vă oferă și soluțiile cele mai potrivite pentru a le înlocui sau a le consuma cu moderație, astfel încât să nu vă saboteze dieta.

1. Brânzeturile. 56 de grame de brânză degresată conține 180 de calorii și 12 grame de grăsime, avertizează Dr. Oz, care recoman-dă mai degrabă o altă opțiune pentru gustările pe bază de brânză. Alege mai bine o gustare care să nu aibă mai mult de 100 de calorii sau presară puțin parmezan peste salata de crudități, pentru a-ți potoli pofta de brânzeturi.

2. Alcoolul. 30 de mililitri de alcool aduc 90 de calorii, însă de cele mai multe ori obișnuim să consumăm mult mai mult decât atât. Dacă urmezi o cură de slăbire și îți dorești să scapi de câțiva centimetri în talie, apa plată este cea mai bună soluție. Dar, dacă vrei să consumi o băutură alcoolică este de preferat să optezi pentru un vin alb amestecat cu apă minerală sau o jumătate de pahar de vin roșu.

3. Amestecurile de nuci prăjite și sărate. Patru pumni din acest amestec aduc un aport de 640 de calorii, avertizează Dr. Oz, care recomandă gustările cu mai puține calorii. Sau mai poți să apelezi la zece migdale/fistic/nuci braziliene/nuci caju în stare crudă ori la două-trei smochine/caise/prune/curmale uscate.

4. Untul de arahide. Două linguri de unt de arahide conțin 190 de calorii. Este de preferat să apelezi la batoanele proteice cu unt de ara-hide sau alte batoane energizante preparate în casă cu nuci/semințe/cacao.

5. Maioneza. O lingură de maioneză conține 100 de calorii. Ai opțiunea de a alege o maioneză vegetală sau una cu un conținut redus în grăsimi. Astfel, vei reduce numărul caloriilor, în unele cazuri ajungând chiar la doar 10 calorii la o lingură de maioneză.

6. Pastele din făină albă rafinată. O ceașcă de paste sub formă de spirale conține 315 calorii, avertizează Dr. Oz, care recomandă legumele la wok presărate cu un sos din roșii și cu chifteluțe din carne de curcan. De asemenea, poți să înlocuiești pastele din făină albă cu cele din grâu dur (cu diverse ingrediente, cum ar fi hribi, spanac, roșii, usturoi, etc) și tăițeii asiatici din celofan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ciocolata neagră  este cea mai bună
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Tu știi la ce ore trebuie să mănânci?
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ceaiul verde, cheia sănătății
Pagina a fost generata in 0.6069 secunde