Ce fructe și legume să nu mâncați când luați pastile

942
Ce fructe și legume să nu mâncați  când luați pastile - banana-1359377135.jpg
Știi deja că alcoolul și medicamentele reprezintă o combinație aproape letală, însă bănuiai că și unele alimente pot avea efecte devastatoare atunci când sunt luate împreună cu anumite pastile? Iată în continuare câteva alimente ce trebuie evitate atunci când iei medicamente.


Suc de grapefruit: este bogat în vitamina C, fibre și potasiu, nutrienți extrem de importanți pentru organismul uman. Știai însă că un sigur pahar de suc de grapefruit intervine în procesele metabolice ale unor enzime intestinale importante, ceea ce face ca anumite medicamente să pătrundă mai rapid în sânge? Medicamente precum statinele, imunosupresoarele sau blocanții canalelor de calciu sunt cele mai sensibile în contact cu sucul de grapefruit, ceea ce duce la numeroase reacții adverse. Compușii activi din sucul de grapefruit măresc rata de absorbție a anumitor medicamente, ceea ce duce la supradoză.

Banane: Extrem de bogate în potasiu, bananele au numeroase beneficii pentru organismul uman: reduc riscul de cancer, infarct și afecțiuni cardiace. Totuși, consumul în exces de banane reprezintă un factor de risc pentru persoanele care urmează tratamente pentru hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă. Aceste medicamente scad tensiunea arterială, însă măresc nivelul de potasiu din organism. Astfel, pacienții care urmează astfel de tratamente se pot confrunta cu palpitații severe.

Spanac: Alături de alte legume crucifere, broccoli sau varză, spanacul este foarte bogat în vitamina K și nume-roase minerale esențiale pentru organismul uman. Cu toate acestea, pentru persoanele care urmează tratamente cu medicamente pentru subțierea sângelui, consumul în exces de astfel de vegetale poate avea efecte devastatoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Tu știi la ce ore trebuie să mănânci?
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ceaiul verde, cheia sănătății
Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ciocolata neagră  este cea mai bună
Pagina a fost generata in 0.3897 secunde