Tu știi la ce ore trebuie să mănânci?

532
Tu știi la ce ore trebuie să mănânci? - fondoramasa-1358267950.jpg
Un orar al meselor, respectat zilnic, îți reglează tranzitul intestinal, are beneficii asupra funcționării metabolismului (pe care îl accelerează) și te ajută să consumi o cantitate mai mică de alimente, astfel încât să îți poți menține greutatea ideală sau să slăbești. De asemenea, este important ca, pe lângă programarea orelor de masă, să te asiguri că mănânci alimente sănătoase, proaspete, cât mai puțin procesate și, în măsură în care este posibil, organice. În continuare, îți prezentăm un ghid orientativ al celor mai bune ore pentru a lua masa zi de zi: 


1 Micul dejun: în jurul orei 8:00. Micul dejun ar trebui luat la 30 minute, maximum o oră după ce te-ai trezit. Este o masă esențială, pe care nu ar trebui să o ratezi, întrucât îi oferă organismului energia necesară pentru o bună parte din zi și te ajută să eviți ronțăielile dăunătoare sănătății sau excesele alimentare de la ora prânzului.

2 Prânzul: în jurul orei 12:00. Dacă ai luat micul dejun în jurul orei 8:00, atunci, susțin nutriționiștii, masa de prânz ar trebui programată la circa trei-patru ore după, în cazul de față la miezul zilei. Pentru a-ți oferi energie, prânzul ar trebui să fie compus dintr-o combinație echilibrată de proteine, carbohidrați complecși, grăsimi "bune" (grăsimile polinesaturate și mononesaturate) și fibre.

3 Gustarea de după-masă: în jurul orei 15:00. Gustarea nu ar trebui să fie la fel de consistentă precum o masă principală (mic dejun, prânz, cină), însă ar trebui totuși să îți potolească foamea. Asupra căror alimente te-ai putea opri? Variante sănătoase sunt salatele de fructe, oleaginoasele, batoanele din cereale și supele din legume.

4 Cină: în jurul orei 18:00. O masă ideală la lăsarea serii este suficient de ușoară, pentru a nu-ți îngreuna digestia, dar hrănitoare, în același timp, pentru a-ți potoli foamea. Optează, așadar, pentru alimente bogate în proteine, carbohidrați complecși și grăsimi "bune". Orezul brun, pâinea integrală, oleaginoasele, somonul și carnea de pui sunt opțiuni perfecte. Dacă ți-e poftă de un desert, orientează-te către fructe și evită dulciurile din comerț.

5 Gustarea de seară: în jurul orei 21:00. Alege fructe, legume sau un iaurt degresat și evită băuturile pe bază de cofeină, care riscă să îți pună în pericol odihna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ceaiul verde, cheia sănătății
Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Cum ne ajută exercițiile cardio?
Pagina a fost generata in 0.4177 secunde