Ce alimente înlătură greața

267
Alimentele sunt principala cauză a apariției senzației de greață, fapt pentru care medicii recomandă anumite alimente pentru a o înlătura. Dacă însă simptomul persistă, deși alimentația a suferit modificări, trebuie să vă adresați unui specialist, pentru că poate fi vorba de o toxiinfecție alimentară, stres, traumatisme, virusuri sau afecțiuni gastrice. 

Iată care sunt alimentele și lichidele care pot ameliora senzația de greață:

- Alimentele bogate în amidon, cum ar fi biscuiții sau pâinea prăjită, care absorb acizii din stomac și reduc senzația de greață; 

- Alimente bogate în piridoxină, cunoscută ca vitamina B6, care poate ajuta la ameliorarea senzației de greață asociată cu sarcina. Cu toate acestea, piridoxina poate cauza efecte secundare serioase, atunci când este luată în cantități prea mari; 

- Supa de pui este indicată atunci când sunteți răciți, dar poate, de asemenea, ameliora senzația de greață. Cel mai bine, încercați să beți supa mai puțin fierbinte, deoarece lichidele prea încălzite pot accentua simptomele de greață; 

- Greața poate fi, uneori, cauzată de deshidratare. Pentru a remedia această problemă, asigurați-vă că rămâneți hidratați de-a lungul întregii zile, iar pentru acest lucru, apa este cea mai indicată. Beți înghițituri mici și dese de apă, mai ales dacă v-ați confruntat deja cu vărsături.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Diverse : Alimente care fac rău pielii
Pagina a fost generata in 0.4616 secunde