Ce au de făcut constănțenii care refuză cardul de sănătate

245
1
Ce au de făcut constănțenii  care refuză  cardul de sănătate - ceaudefacut-1423150073.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 februarie, în sistemul de asigurări sociale de sănătate se utilizează cardul național de sănătate de către asigurații și furnizorii de servicii medicale, medicamente, și, după caz, de furnizorii de dispozitive medicale.

Până la data de 1 mai, pentru dovedirea calității de asigurat pot fi utilizate atât adeverința de asigurat, cât și cardul național de sănătate. După această dată, documentele justificative privind calitatea de asigurat sunt cardul național de sănătate, respectiv adeverința de asigurat cu o valabilitatea de 3 luni, pentru persoanele care refuză în mod expres, din motive religioase, primirea cardului național.

"Pentru asigurații care refuză în mod expres cardul de sănătate, dovada calității de asigurat se va face pe baza adeverinței de asigurat cu o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de către CJAS la care este luat în evidență, pe baza unei cereri. Cererea pentru prima solicitare de eliberare a adeverinței, va fi însoțită de declarația pe propria răspundere privind refuzul cardului, precum și de cardul național, în situația în care acesta a fost distribuit", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Laviniu
6 februarie 2015
Operator online. Part time

Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti mai multe detalii la email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5513 secunde