CJAS: "Vom găsi o soluție pentru cardurile refuzate"

162
CJAS:

Articole de la același autor

Cardul de sănătate este cel mai controversat instrument medical care trebuie implementat în sistemul de sănătate, având în vedere că un număr extrem de mare de pacienți refuză utilizarea acestuia. 


Pentru ca acești pacienți să își poată păstra calitatea de asigurat, în condițiile legii, autoritățile trebuie să găsească o cale de mijloc. 
"În momentul de față, sunt două treimi dintre asigurați care refuză cardul. O parte din cei care au returnat cardul acum vin și îl cer. Este clar că trebuie să găsim o alternativă pentru că sunt oameni care îl refuză din motive mai mult sau mai puțin obiective. 


Vom găsi ca alternativă acea adeverință, însă prin aceasta vor fi puși pe drumuri de la Casă la medic și așa mai departe. Dacă doresc adeverință, va rămâne adeverință, nu doresc ca cineva să rămână fără servicii medicale pentru faptul că s-a introdus cardul. 


Cardul dă asigurarea că acel serviciu medical a fost efectuat la momentul respectiv, este cheia de acces către informațiile medicale ale pacientului și nu către cele personale", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7307 secunde