Ce beneficii are nașterea în apă pentru mamă și copil

198
Ce beneficii are nașterea în apă pentru mamă și copil - cebeneficiiare-1434557687.jpg

Articole de la același autor

Nu sunt puține gravidele care se întreabă dacă există metode de reducere a durerii la naștere și unde este disponibil un serviciu medical care să le ofere un astfel de beneficiu. Chiar și femeile care aleg să nască natural se tem de durere și întotdeauna vor fi receptive la metodele care ar putea diminua sau elimina durerea.

Cele care doresc eliminarea durerii recurg la operație cezariană, cele care doresc diminuarea ei până la minimum, aleg anestezia epidurală, iar cele care doresc diminuarea durerii prin acceptarea ei, se vor orienta către nașterea în apă.

"Apa are efect relaxant asupra mușchilor, astfel că gravida intră în apă după o dilatație 6,7,8 cm, în funcție de evoluția travaliului, moment care se stabilește împreună cu medicul care asistă nașterea.

Printre efectele benefice asupra gravidei se numără relaxarea musculară și, implicit, percepția diminuată a durerii, efectul relaxant asupra musculaturii perineului, practic se poate preveni epiziotomia (tăietura de la naștere) mușchiul se relaxează progresiv sub efectul apei calde, durerea expulziei (momentul în care se naște bebelușul) este diminuată.

Dacă vorbim de efectele benefice asupra copilului, amintim trecerea bebelușului din mediul intrauterin în cel extrauterin care se face lent, ajungând tot într-un mediu lichid, deci practic, îi facem tranziția mai ușoară, întârzierea pensării cordonului ombilical, astfel că bebelușul primește sânge oxigenat prin placentă, dar se oxigenează și prin plămânii săi și contactul bebelușului cu sânul mamei care permite instalarea secreției lactate, astfel bebelușul va avea un start bun al alăptării", a precizat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului Isis Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4719 secunde