Ce condiții sunt obligatorii pentru permisul port-armă

448
1
Din punct de vedere psihologic, prima condiție pentru avizul de port-armă este sănătatea mintală. De aceea, specialiștii își mențin poziția atunci când afirmă că doar psihologii specializați sunt în măsură să acorde această autorizație. De altfel, probele la care sunt supuși cei care solicită un asemenea aviz sunt drastice: de la evaluarea memoriei, atenției, a stabilității emoționale, a fobiilor, a nervozității sau a tendințelor depresive și antisociale și până la coeficientul de inteligență și nivelul de maturizare socială, toate reprezintă un cumul de factori esențiali pentru această decizie. 
"Pentru subiecții la care se consideră că este necesar, atât psihologul, cât și psihiatrul vor realiza o adevărată anchetă socială care să evidențieze clar aspectele pentru care un individ ar face o astfel de solicitare, dar și motivația. Nu de puține ori se întâmplă să iasă din discuție un aviz pentru o persoană care susține că are nevoie de o armă după ce a intrat în conflict cu o persoană apropiată. De aceea, această anchetă pune în prim plan toate aspectele vieții sociale și personale ale acestuia", a explicat psihologul Ilie Anghel Grădinaru, președintele Filialei Colegiului Psihologilor din Constanța.


Comentează știrea

admirator
21 noiembrie 2012
nitel cam dur

acest program... mentalitate comunista... nu da oamenilor arme, ca le pot folosi impotriva ta (guvernanti)... dar tot acest fenomen (incalcat in practica prin Sfinta Mita de toti cei care vor) are logica lui... De ce aceasta logica nu se utilizeaza si-n cazul posesorilor de caini? Mai ales a cainilor de lupta? Cu atit mai mult cu cit in al doilea caz e vorba si de reactia subiectiva a animalului (deci trebuie un cunoscator care sa poata sa stapineasca animalul in orice conditii). Arma nu se descarca singura, animalele reactioneaza imprevizibil frecvent... (Si cainii pot fi dresati sa atace la ordin, deci se poate omori cu ei.Mai periculosi decit o arma... Si apoi vine Paula Iacob si scapa si cainele si stapinul...) Deci, unde este consecventa (dvs.) logica, tovarasi? Ati vazut, iubitori de animale unde duce dragoastea voastra excesiva fata de maidanezi? PROTV a reusit sa filmeze o masina (a unei firme din Cta?!!!) care transporta maidanezi indezirabili dintr-un oras in altul. In nordul Moldovei?!!! Cei care va apara si va cata in coarne, iau bani grei pentru a scapa primariile de acesta plaga, mutindu-i de colo colo. Si -uneori- eutanasiindu-i clandestin. Poate va ganditi -si voi- la oarece masuri eficiente in domeniu. -Castrare/sterilizare nu, adunati in padocuri nu, marcati cu cip nu... Sa nu mai vorbim de alte metode. Asa va place?- De ce nu popularizati acest caz? Nu e voie? Firma era a unui uslas de frunte? De asta s-au opus la legea curatarii spatiului public de maidanezi, propusa de Boc? Veniti cu amanunte pe tema. E interessanta...

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Se pot vindeca bolile psihice?
Pagina a fost generata in 0.2578 secunde