Ce este terapia cranio-sacrală și la ce ajută

147
Ce este terapia cranio-sacrală și la ce ajută - terapiebebe-1530000160.jpg

Articole de la același autor

Prin terapia cranio-sacrală, un nou-născut poate evita probleme de sănătate cu care se poate confrunta, poate corecta problemele sistemului cranio-sacral imediat după naștere, dar și permanent, evitându-se astfel colicile, problemele respiratorii, hiperactivitatea, alergiile și multe alte afecțiuni ce îi pot pune în pericol sănătatea. Specialiștii spun că această terapie este recomandată pentru nou-născuți, deoarece le face mai ușoară și rapidă adaptarea la mediul extern. 


Terapia cranio-sacrală constă în eliberarea tensiunilor din sistemul meningeal și "deblocarea" oaselor înțepenite, ceea ce duce la normalizarea funcției de asimilare, funcției de drenare, astfel că afecțiunile sunt semnificativ atenuate. Apoi, sechelele legate de hipoxie (lipsa oxigenului la naștere) reduc fluxul sangvin de la artere la partea inferioară a creierului, dar terapia cranio-sacrală poate restabili curgerea normală a fluxului sangvin. 


De fapt, această terapie lucrează direct cu sistemul nervos, astfel că multe afecțiuni pot fi atenuate prin simpla reglare a curgerii lichidului cefalo-rahidian. Orice tensiune care există în sistemul cranio-sacral al copilului, de la cap, până la osul sacru, cauzează probleme și dificultăți, însă eliberând acele tensiuni, vor dispărea și simptomele aferente. 


Terapia cranio-sacrală este extrem de recomandată pentru nou-născuții care au trecut printr-o naștere dificilă, traumatizantă, corectând probleme precum cele de lactație, alăptare și multe altele, ajutând bebelușul să se dezvolte într-un mod corect, lipsit de probleme. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0687 secunde