Ce facem în caz de insolație sau arsuri solare

416
Ce facem în caz de insolație  sau arsuri solare - cefacemincadeinsolatie-1408028011.jpg

Articole de la același autor

Pentru o vacanță lipsită de griji și probleme de natură medicală se recomandă respectarea câtorva reguli simple, dar esențiale, susțin specialiștii. Ei atrag atenția asupra pericolelor la care se expun cei care stau prea mult la soare sau care nu se hidratează corespunzător. Iată, însă, ce sfaturi au pentru cei care dau de necaz.

Fie că stau prea mult pe plajă, la soare, că nu se hidratează suficient sau că nu folosesc niciun fel de produs de protecție solară a pielii, mulți dintre cei care își petrec vacanța la mare ajung din turiști pacienți.

Unul dintre cele mai comune exemple în acest sens este insolația, tulburare cauzată de expunerea excesivă la soare.

"Insolația este o urgență medicală. Chiar și cu tratamentul efectuat de urgență, ea poate pune viața în pericol sau se poate solda cu complicații serioase, pe termen lung.

De reținut este faptul că, pacientul care face insolație va resimți amețeli, senzație de greață, tulburări de vedere, dureri de cap sau epuizare chiar înainte ca starea să se instaleze efectiv. Așadar, acestea sunt deja semne clare că trebuie luate măsuri medicale.

Ce avem de făcut? În cazul în care deja pacientul a făcut insolație, trebuie să meargă imediat într-un loc răcoros, la umbră și să se hidrateze cu lichide la temperatura camerei. Nu se administrează alcool sau cafea pentru că accentuează deshidratarea.

Situația devine critică în momentul în care apare lipotimia, adică leșinul, moment în care trebuie chemată ambulanța, iar pacientul transportat de urgență la cel mai apropiat spital", explică dr. Dan Pletea, medic urgentist în cadrul Spitalului Municipal Medgidia.

Remedii pentru arsurile solare

Arsurile solare apar datorită expunerii prelungite la soare, fără factor de protecție și mai ales în timpul orelor de prânz.

Ce avem de făcut?

"Arsurile în urma expunerii prelungite sau la ore nepotrivite sunt extrem de neplăcute. Sunt dureroase, provoacă mâncărimi și umflături.

Pentru aceste situații se utilizează comprese cu apă rece pe zonele cu arsuri și creme sau sprayuri speciale care pot fi procurate din farmacii.

Odată vindecate, arsurile solare nu vor mai reprezenta o bătaie de cap, însă pielea va suporta efectele pentru mult timp. Arsurile repetate pot cauza riduri, pistrui, îmbătrânire prematură, dar și alte boli de piele", completează medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Diverse : Arsuri solare? Așa le tratezi
Pagina a fost generata in 0.7383 secunde