Arsuri solare? Așa le tratezi

73
Arsuri solare? Așa le tratezi - arsurisolare-1374583191.jpg

Articole recomandate

Prețul statului la soare în exces, la ore nepotrivite, se plătește abia a doua zi. Usturimile devin suportabile însă dacă bem suficientă apă, aplicăm loțiuni cu aloe vera și comprese reci. Prevenția este, de departe, cel mai bun tratament al arsurilor solare, dar atunci când răul a fost deja făcut, câteva remedii banale de casă pot calma durerile de după "festinul" solar. Iată câteva soluții recomandate de Fundația Cancerului de Piele din SUA:

1. Apa este cel mai bun prieten al racilor întorși de la plajă și asta pentru că expunerea la soare și căldura excesivă duc la deshidra-tare. De aici, o întreagă serie de probleme: dureri de cap, amețeli, stări de vomă etc.

2. De mare ajutor în calmarea usturimilor sunt compresele reci aplicate direct pe piele sau băile cu apă la temperatura camerei

3. Medicamentele antiinflamatoare și cele menite să reducă febra, precum pilulele pe bază de ibuprofen, ar trebui de asemenea să fie nelipsite din trusa de prim-ajutor pentru arsurile solare.

4. Eficiente și răcoritoare sunt cremele cu aloe vera, dar și cele care conțin hidrocortizon, pentru că reduc inflamația văzând cu ochii și redau pielii aspectul natural.

5. În cazul apariției veziculelor (bășicuțe cu lichid), abțineți-vă să le spargeți. Se vor retrage singure, în timp. Pot fi însă acoperite cu un bandaj lejer, evitând astfel contactul cu hainele.

6. Veziculele mai mari pot fi sparte, dar cu grijă, numai după spălatul mâinilor și folosind un ac înmuiat în alcool. Pielea care rămâne în urmă nu trebuie îndepărtată, decât dacă este murdară. Ulterior, pe zona afectată se va aplica o cremă cu antibiotic și se va bandaja.

7. Cu toate măsurile de precauție, există riscul ca veziculele sparte să se infecteze. Semnele care indică acest lucru sunt: roșeață, puroi, febră și durere.

8. Căutați ajutor specializat dacă experimentați febră mare sau tulburări de vedere.

9. Mergeți la medic și dacă aveți semne de alergie sau nu puteți să beți apă.

10. Stați departe de soare până la vindecarea completă a arsurilor.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7915 secunde