Cea mai ieftină metodă de a scăpa de pofta de țigară

753
Cea mai ieftină metodă de a scăpa de pofta de țigară - poftatigara-1346095417.jpg
Persoanele care doresc să reducă numărul de țigări sau să renunțe de tot la acest obicei nociv au la dispoziție o modalitate mult mai accesibilă decât ar fi crezut. O echipă de cercetători britanici a ajuns la concluzia că sportul și exercițiile fizice ajută temporar la calmarea poftei de fumat. Experții au analizat rezultatele a 19 studii clinice anterioare și au descoperit că exercițiile fizice sunt foarte folositoare celor care doresc să-și calmeze pofta de nicotină.


Noul studiu, publicat în Addiction și citat de Mediafax.ro, nu a stabilit, însă, dacă acest lucru este echivalent cu o șansă mai mare de a renunța la fumat. "În mod sigur, sportul are beneficii temporare și din acest punct de vedere este foarte recomandat", a spus Adrian Taylor, profesor de sport și de psihologie la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, coor-donator al acestui studiu. "Este posibil ca sportul să ajute la distragerea atenției și la creșterea nivelului stării de bine, astfel încât oamenii să nu simtă atât de mult nevoia să fumeze", spune Taylor.

Specialiștii au precizat că niciunul dintre participanții la studiu nu era inclus într-un program de renunțare la fumat și nici nu folosea înlocuitori cu nicotină.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde