Cinci ani a fost hrănit printr-un tub. După o operație de 18 ore, se bucură din nou de gustul ciocolatei

203

Articole de la același autor

Acum cinci ani, Maxim Gavrilenco a băut, din neatenție, o substanță toxică depozitată în garaj, care i-a ars esofagul. Din acel moment, băiatul a spus "adio" locului de joacă și prietenilor și a început să își petreacă timpul prin spitale și săli de operații, fiind hrănit printr-un tub care i-a perforat trupul firav.


După mulți ani de chin, băiatul a primit o nouă șansă la o viață normală, fiind supus unei operații de reconstrucție a esofagului, intervenție care a avut loc la Spitalul Medical Park din Istanbul. Procedura chirurgicală, efectuată de doctorul Pelin Oguzkurt, a fost una complexă și foarte riscantă, a durat 18 ore și a presupus completarea esofagului compromis cu o bucată din intestinul gros. Imediat după operație, starea de sănătatea a băiatului de 11 ani s-a îmbunătățit radical și a început să plângă de bucurie când a resimțit pentru prima dată, după mulți ani, gustul unui ciocolate.


Intervenția chirurgicală a costat 30.000 de Euro, iar costurile au fost acoperite din fondurile strânse de Asociația "Salvează o inimă", în urma unei campanii desfășurate în mediul online, pe www.salveazaoinima.ro. 


"Împreună cu echipa am lucrat zi și noapte pentru a găsi soluții ca strigătul de ajutor al lui Maxim să ajungă la cât mai mulți oameni. Într-o după amiază, am primit un apel telefonic de la un număr ciudat, care avea prefixul +351. La celălalt capăt al firului, o voce românească s-a prezentat că este directorul general al unei companii de construcții din Portugalia și dorește să-l ajute pe Maxim cu suma integrală a intervenției, de 30.000 de Euro. 


În câteva ore am parafat contractul de sponsorizare, iar după 48 de ore suma era virată în cont. Acel scurt telefon de nici măcar un minut i-a schimbat radical viața acestui băiat chinuit. Ne-am bucurat enorm să știm că băiețelul este bine, că are mare poftă de mâncare și îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru acest miracol. Este încă o dovadă în plus că Dumnezeu lucrează prin oameni", declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației "Salvează o inimă".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2015
Stire din Sport : Clipe grele pentru un fotbalist celebru
Joi, 09 Iulie 2015
Stire din Monden : Leo Iorga, o nouă operație!
Pagina a fost generata in 0.558 secunde