Operația de amigdalită - recomandată sau nu?

375
Operația de amigdalită - recomandată sau nu? - operatiadeamigdalita-1439230194.jpg

Articole de la același autor

Amigdalele se operează sau se tratează? Apar complicații în urma operației? Pacientul de reface greu sau poate fi externat a doua zi? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care părinții și le pun atunci când vine vorba de operația de amigdale.

Șefa Secției de Pediatrie a Spitalului Județean, dr. Cristina Mihai, spune că la operație se ajunge, de obicei, dacă infecțiile sunt repetate, iar starea copilului se degradează. Pe de altă parte, medicul mai spune că cei mai mulți dintre copii sunt consultați fie de medicul de familie, fie de specialist, care poate recomanda intervenția chirurgicală.

Cât despre extirparea amigdalelor, medicul pediatru a ținut să precizeze că "amigdalele au rol protector și de aceea intervenția ar trebui realizată doar ca ultimă soluție, în cazurile grave și numai la recomandarea specialistului. Operația de amigdalită este indicată, de obicei după mai mult de 7 - 8 îmbolnăviri într-un singur an. De asemenea, poate fi nevoie de intervenție chirurgicală dacă amigdalele sunt foarte mari și ajung să afecteze deglutiția, să obstrucționeze căile respiratorii sau să determine tulburări de oxigenare a creierului. Indicația se face numai de către medicul orelist", a menționat dr. Cristina Mihai.

În schimb, medicul reamintește că amigdalita netratată poate duce la complicații pe termen scurt, dar și pe termen lung. "Cei mici pot avea convulsii febrile, hipertermie, vărsături, deshidratare, dar și dureri abdominale determinate de limfadenita mezenterică. Aceștia pot face adenopatie subangulomandibulară, atunci când se umflă nu numai ganglionii de la nivelul gâtului, ci și cei din burtică. Pe termen lung pot fi afectați și rinichii", spune medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Iulie 2015
Stire din Monden : Leo Iorga, o nouă operație!
Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta s-a întors în țară
Pagina a fost generata in 0.5106 secunde