Piața muncii, o dezamăgire pentru majoritatea românilor

228
1
Piața muncii, o dezamăgire  pentru majoritatea românilor - piatamuncii-1439230341.jpg

Articole de la același autor

Unu din trei români e nemulțumit de piața muncii. Potrivit specialiștilor unui site de recrutare, vârsta medie la care românii își încep aventura profesională este 19 ani. Însă o fac pentru că trebuie să se întrețină și se duc la joburi sub pregătirea lor profesională.

Datele obținute dintr-un studiu recent arată faptul că românii încep să lucreze înainte să împlinească 20 de ani. Deloc surprinzător, în marea majoritate a cazurilor, aceștia își încep activitatea profesională în timpul verii, odată intrați în cea mai lungă vacanță din an. Printre cele mai frecvente motive se numără situația materială nemulțumitoare, presiunea părinților și ambiția personală de a-și dobândi independența financiară.

Aproape o treime din români își începe cariera în vânzări. De altfel, acest domeniu a fost și liderul pieței muncii o lungă perioadă de timp, până când IT-ul a reușit, cel puțin în online, să se regăsească în cele mai multe oferte din partea companiilor. De asemenea, 13,10 la sută din cei intervievați au spus că au debutat în domeniul ospătăriei, în timp ce alți 11,5 la sută au spus că au reușit să se angajeze, fără să aibă vreo experiență anterioară, în call-center. Rezultatele studiului ne arată faptul că domeniul educației este singurul din sistemul bugetar care atrage tineri candidați, acolo unde 9,84 la sută dintre cetățeni își încearcă șansa imediat ce părăsesc băncile școlii.

Din studiu mai reiese că 31 la sută în români sunt nemulțumiți de situația actuală a mediului profesional, în timp ce peste 50 la sută au ales un ton neutru referitor la subiect. Persoanele care nu mai sunt la prima tinerețe au mari probleme în urma schimbărilor prin care economia lumii a trecut, odată cu evoluția acesteia. Economia industrială i-a făcut loc celei a cunoașterii, atunci când companiile nu au mai angajat mâini de lucru, ci minți de lucru. Astfel de schimbări sunt, deci, resimțite cel mai puternic de candidații cu vârsta de peste 40 de ani, din cauza desființării locurilor de muncă pentru care și-au făcut specializarea.

Comentează știrea

Roxana
10 august 2015
Start rapid spre castiguri!

Start rapid spre castiguri! Avem nevoie foarte urgent de persoane ambitioase si calme, doritoare de castiguri suplimentare si rapide in timpul lor liber, intr-o activitate de mare viitor. Reprezentam un proiect aflat acum in plina dezvoltare si vrem sa colaboram cu oameni preocupati sincer de viitorul lor. Te intereseaza? Cere acum mai multe detalii la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Economie : Industria de falși meseriași
Pagina a fost generata in 2.9787 secunde