Consultații gratuite pentru constănțeni, cu ocazia Zilei Europene împotriva Obezității

410
Statele Uniunii Europene mar-chează, pentru prima dată, sâmbătă, 22 mai, Ziua Europeană împotriva Obezității. La Constanța, evenimentul va fi marcat de Crucea Roșie și Asociația Medicilor de Familie "Tomis", care vor acorda consultații gratuite, sâm-bătă, în hipermarketul Carrefour, începând de la ora 10,00. Constănțenilor li se va măsura glicemia, tensiunea, greutatea și li se va calcula indicele de masă corporală. "Lupta împotriva obezității trebuie să înceapă cu mult înainte de a te confrunta cu această problemă. Este mult mai ușor să previi și se poate face acest fapt printr-un stil de viață sănătos. Adică, o alimentație sănătoasă și mișcare zilnică", a explicat dr. Luigi Gratton, membru al "Programului de analiză a obezității ca factor de risc", derulat de Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din Los Angeles.
Obezitatea este provocată, în multe cazuri, de caloriile lichide. De aceea, trebuie evitate băuturile carbogazoase, băuturile energizante.
Statisticile realizate de medici arată că 25% dintre români sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele în plus, prevalența cea mai mare fiind în rândul femeilor de peste 30 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3146 secunde