Creșterea acidului uric poate conduce la probleme renale şi cardiovasculare

172
Creșterea acidului uric poate conduce la probleme renale şi cardiovasculare - aciduluricridicat3-1648740069.jpg
În cazul în care aveţi acidul uric ridicat, trebuie să știți că este nevoie să vă monitorizaţi dieta, greutatea şi stilul de viaţă, pentru că doar așa veți reuși să ţineți uricemia sub control. Acidul uric ridicat (sau hiperuricemia) este legat, în general, de persoanele care iubesc abundenţa, atât în ceea ce priveşte mâncarea, cât şi consumul de băuturi. Deşi se ştie că depinde de o multitudine de factori, corecţia alimentară este esenţială. Potrivit dr. Georgiana Tudose, acidul uric nu provoacă probleme de sănătate la valori normale, deoarece este excretat prin rinichi, dar sunt situații în care, dintr-o varietate de motive, acidul uric poate creşte peste nivelurile acceptabile. De exemplu, când suferiţi de hiperuricemie, unul dintre cele mai de temut simptome este atacul de gută. Desigur, consecinţele negative ale acidului uric ridicat nu se opresc aici. Ba chiar, acesta a fost asociat cu un risc crescut de apariţie a problemelor renale şi cardiovasculare şi leziunilor cronice artritice. Tocmai de aceea, excesul de acid uric trebuie corectat, pentru a evita problemele de sănătate pe termen lung şi scăderea calităţii vieţii.


În concluzie, dacă suferiți de această problemă de sănătate, ar trebui să evitați unele alimente, cum ar fi carnea roşie de vită, oaie şi porc, peştele şi fructele de mare grase, precum sardinele, hamsia, tonul, creveţii şi crabul. Mare atenție! Acestea nu trebuie eliminate complet, deoarece au şi beneficii, însă trebuie consumate doar porţii mai mici. Aceleași recomandări sunt valabile și în cazul mezelurilor, brânzeturilor foarte maturate, al legumelor precum sparanghelul, mazărea, spanacul şi roşiile. Toate acestea nu se consumă mai mult de două ori pe săptămână. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2628 secunde