Creșterea acidului uric poate conduce la probleme renale şi cardiovasculare
Articole de la același autor
Estetica genitală, disponibilă acum şi la Constanţa. Ce proceduri pot fi efectuate
05 Februarie 2022
Rezecţie multiorganică, pentru a reduce masa tumorală a unei paciente, la Spitalul de Urgenţă. „Efectiv, m-am îngrozit”
11 Februarie 2022
Protest de amploare la Spitalul Judeţean Constanţa. "Nu ne putem bate joc de bolnavi!"
21 Februarie 2022
De ce evită unele persoane contactul vizual, în timpul unei conversații
06 Februarie 2022
Papilele gustative s-au inflamat? Ce puteți face
24 Februarie 2022
În cazul în care aveţi acidul uric ridicat, trebuie să știți că este nevoie să vă monitorizaţi dieta, greutatea şi stilul de viaţă, pentru că doar așa veți reuși să ţineți uricemia sub control. Acidul uric ridicat (sau hiperuricemia) este legat, în general, de persoanele care iubesc abundenţa, atât în ceea ce priveşte mâncarea, cât şi consumul de băuturi. Deşi se ştie că depinde de o multitudine de factori, corecţia alimentară este esenţială. Potrivit dr. Georgiana Tudose, acidul uric nu provoacă probleme de sănătate la valori normale, deoarece este excretat prin rinichi, dar sunt situații în care, dintr-o varietate de motive, acidul uric poate creşte peste nivelurile acceptabile. De exemplu, când suferiţi de hiperuricemie, unul dintre cele mai de temut simptome este atacul de gută. Desigur, consecinţele negative ale acidului uric ridicat nu se opresc aici. Ba chiar, acesta a fost asociat cu un risc crescut de apariţie a problemelor renale şi cardiovasculare şi leziunilor cronice artritice. Tocmai de aceea, excesul de acid uric trebuie corectat, pentru a evita problemele de sănătate pe termen lung şi scăderea calităţii vieţii.
În concluzie, dacă suferiți de această problemă de sănătate, ar trebui să evitați unele alimente, cum ar fi carnea roşie de vită, oaie şi porc, peştele şi fructele de mare grase, precum sardinele, hamsia, tonul, creveţii şi crabul. Mare atenție! Acestea nu trebuie eliminate complet, deoarece au şi beneficii, însă trebuie consumate doar porţii mai mici. Aceleași recomandări sunt valabile și în cazul mezelurilor, brânzeturilor foarte maturate, al legumelor precum sparanghelul, mazărea, spanacul şi roşiile. Toate acestea nu se consumă mai mult de două ori pe săptămână.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 24 Februarie 2022
Duminică, 02 Ianuarie 2022
Joi, 11 Noiembrie 2021
Duminică, 24 Octombrie 2021
Luni, 23 August 2021