Cum ne menținem sănătoși cu vitamina A și betacaroten

434
Cum ne menținem sănătoși cu vitamina A și betacaroten - vitaminaasibetacaroten-1340639459.jpg
Un regim alimentar echilibrat, care să conțină toate substanțele nutritive esențiale, ajută organismul să funcționeze corect și ne menține sănătoși. Cea mai bună metodă de a obține vitaminele necesare este consumul unor produse alimentare cât mai naturale. Substanțele nutritive din fructe sau legume contribuie la prevenirea bolilor, dar și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.
De exemplu, vitamina A este esențială pentru îmbunătățirea vederii, stimularea sistemului imunitar și sănătatea pielii, iar deficiența de vitamina A poate duce chiar până la orbire și crește riscul de infecții virale. Pe de altă parte, cei care consumă vitamina A în exces riscă să se îmbolnăvească de icter, să își piardă pofta de mâncare, să aibă senzații de greață, vărsături și să aibă probleme cu căderea părului.
Potrivit specialiștilor, doza zilnică necesară de vitamina A este de 5.000 UI (unități internaționale) și poate fi obținută din consumul de ouă, lapte, ton, ficat, boia de ardei, ardei roșu, cartofi dulci, morcovi, legume cu frunze închise la culoare, dovleac, salată verde, caise uscate și pepene galben.
Totodată, betacarotenul, carotenoidul care oferă fructelor și legumelor pigmentul portocaliu, este un antioxidant puternic. Acesta împiedică îmbătrânirea și protejează organismul împotriva cancerului. Puteți asimila această substanță din morcovi, cartofi dulci, dovleac, legume cu frunze verzi, caise, pepene galben, varză, napi, muștar, pătrunjel uscat, oregano, maghiran, salvie, coriandru, cimbru și salata verde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Riscurile excesului de vitamine
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Papaya îi ferește de răceală pe cei mici
Pagina a fost generata in 0.5964 secunde