Medicul de gardă

Cum se diagnostichează chistul la rinichi

2523
Cum se diagnostichează chistul la rinichi - mediculdegarda-1415895102.jpg

Articole de la același autor

"Este îndeajuns o ecografie ca să se depisteze chistul la rinichi sau e musai nevoie de examen la computer tomograf, care e foarte scump?" - întreabă Lucia Constanda.

v v v

Referitor la modalitățile de diagnosticare, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, chistul renal poate fi depistat atât prin realizarea unei ecografii, cât și cu ajutorul unui computer tomograf sau prin efectuarea unui RMN. De asemenea, sunt necesare analize de sânge, de urină, plus radiografii reno-vezicale. Cât privește strict rolul ecografiei, într-adevăr, un simplu examen de acest fel poate înlătura riscul transformării unei eventuale tumori în cancer renal.

Afecțiune frecventă

Medicul a ținut să mai precizeze că și chistul renal este o afecțiune foarte des întâlnită, datele arătând că peste jumătate din pacienții cu vârsta peste 50 de ani prezintă un chist renal, descoperit întâmplător, cu ajutorul unei ecografii. Chiar dacă este vorba de o afecțiune benignă, de multe ori congenitală, fără semne și simptome, depistarea precoce a chistului renal este foarte importantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum știi că ai colesterolul mare
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Sânii femeilor sunt inegali?
Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Diabet sau ba?
Pagina a fost generata in 0.6234 secunde