Cum se manifestă alergia la soare

374
Cum se manifestă alergia la soare - untitled1-1472652905.jpg

Articole de la același autor

Alergia la soare sau erupția polimorfă la lumină se manifestă la persoanele cu o anumită sensibilitate, când acestea se expun pentru prima dată la soare. Există o perioadă de acomodare a pielii cu razele ultraviolete, de aceea expunerea la soare trebuie să fie gradată, iar persoanele care știu că suferă de această afecțiune trebuie să se ferească de razele soarelui purtând haine care acoperă o suprafață mare din corp, precum și pălării cu borul mare. Cauzele alergiei la soare încă nu sunt cunoscute, însă unii specialiști văd această reacție a pielii ca pe un răspuns al sistemului imunitar la agresivitatea razelor ultraviolete. Printre simptomele care apar la persoanele afectate se numără: erupții puternice, vezicule, sângerări sau prurit intens, piele înroșită, mâncărime. De obicei, zonele afectate sunt cele expuse.

"Alergia la soare apare încă din primăvară. Dacă este cineva care știe că suferă de acest lucru, prima lui măsură este să se protejeze împotriva soarelui, dacă își pune de la prima expunere la soare cremă de fotoprotecție, atunci, cu siguranță, va fi protejat. Dacă expunerea se face gradat și se începe cu factor de protecție mare, 50 apoi 30, este foarte posibil să nu mai aibă manifestările de alergie, cu veziculație, cu prurit, pe zonele fotoexpuse", explică dr. Emma Gheorghe, specialist dermatolog.

Potrivit specialiștilor, alergia solară nu creeează alte complicații și nu degenerează în cancer cutanat, în cel mai rău caz, complicațiile care pot apărea sunt de tip infecțios, din cauza lezării pielii, în urma mâncărimii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde