Curcuma este recomandată pentru proprietățile sale antiinflamatoare

1412
Curcuma este recomandată pentru proprietățile sale antiinflamatoare - curcuma-1-1699620091.jpeg

Articole de la același autor

Curcuma sau turmericul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Popularitatea sa a crescut în ultimii ani, deoarece mulți oameni adoră proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante. Potrivit specialiștilor, unul dintre cele mai populare moduri de a-l consuma este sub formă de ceai. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă bucura de aroma sa caracteristică și de a beneficia de proprietățile sale medicinale. Curcumina, ingredientul său activ, este o substanță cunoscută ca având efecte antioxidante. Studiile pe oameni sunt încă în stadiile incipiente, dar se pare că există dovezi la nivel molecular care susțin efectele acesteia. Un studiu indică faptul că acest element ar putea fi eficient în reducerea durerii la pacienții cu osteoartrită.

Această afecțiune apare atunci când cartilajul care amortizează articulațiile se deteriorează treptat, ducând la distrugerea oaselor. Un alt beneficiu pentru sănătate al acestei infuzii este faptul că stimulează sistemul imunitar. Un alt studiu sugerează faptul că aportul de turmeric ar putea avea rezultate pozitive în tratamentul tulburărilor autoimune.

Curcumina este folosită de ani de zile pentru tratarea diferitelor boli, inclusiv a celor inflamatorii. În ceea ce privește uveita, cercetările afirmă faptul că această componentă a turmericului ar putea fi un adjuvant în tratamentul acestei afecțiuni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde