Dacă ești fericit, trăiești mai mult

748
Dacă ești fericit, trăiești mai mult - fericire2-1320249854.jpg
Pentru a trăi viață cât mai lungă, trebuie să încerci să fii fericit. Aceasta este concluzia unui studiu recent, potrivit căruia oamenii fericiți sunt cu 35% mai puțin susceptibili să moară devreme decât cei care se declară nefericiți.
Oamenii de știință care au efectuat studiul au cerut celor 3.853 de participanți să spună care este indicele lor de fericire la orele 7.00, 7.30, 19.00 și 19.30. Cercetătorii susțin că acest demers este mult mai potrivit decât să îi întrebi pe oameni ce cred ei despre fericire, concept care variază de la o persoană la alta.
După cinci ani de studii, ei au numărat câți dintre participanții cu vârste cuprinse între 52 și 79 de ani muriseră. Ulterior, au comparat rezultatul cu indicele de fericire comunicat la începutul studiului și au ajuns la concluzia că, printre cei care au rămas în viață, oamenii care s-au declarat mai fericiți au fost mai numeroși decât ceilalți.
"Deși rezultatele nu dovedesc faptul că fericirea duce obligatoriu la o viață mai lungă, cifrele sunt destul de relevante", spune unul dintre autorii studiului.
Datele prelevate în urma aceluiași studiu au mai arătat că, în general, oamenii sunt mai puțin fericiți la începutul zilei și mai fericiți spre orele 19.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Preparați-vă în casă rețete cosmetice
Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Știți să păstrați mierea?
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul  pe recepție
Pagina a fost generata in 0.3923 secunde