De când m-am lăsat de fumat…

584
2
De când m-am lăsat de fumat… - cabinettbcverasantemascasomnvera-1364250419.jpg
"Concepțiile despre fumat s-au modificat în ultimii ani, fumatul e catalogat ca boală, are cod de diagnostic în clasificările medicale, iar populația e din ce în ce mai corect informată despre consecințele fumatului activ și pasiv", a declarat pentru "Cuget Liber" dr. Vera Pall, medic pneumolog.

Mulți fumători se gândesc serios să se lase de fumat și găsesc un sprijin în programul STOP FUMAT, a adăugat medicul specialist. "La început sunt sceptici, unii au mai încercat și n-au reușit, dependența de țigară e complexă dar cu răbdare, perseverență și urmând indicațiile și tratamentul din program, reușesc să se elibe-reze de fumat", a adăugat psihoterapeutul Gabriela Răsleanu.

Redăm, mai jos, câteva dintre relatările pacienților care au renunțat la acest viciu, așa cum au fost culese de cadrele medicale de la pacienții care au recurs la programul STOP FUMAT. 

r "De când m-am lăsat de fumat respir din ce în ce mai bine, nu-mi vine să cred, dar chiar am reușit să ajung până la ultimul etaj, fără să mai fac pauze pentru că nu puteam respira. Ați avut dreptate, mi-a revenit capacitatea de efort fizic, deși, recunosc, la început nu v-am prea crezut!"

r "Am mai mulți bani! Și, în sfârșit, e liniște în casă, adio reproșuri"

r "Colegii și prietenii mă admiră, puseseră chiar pariu, unii dintre ei, că nu voi reuși, dar uite că am reușit. Adevărul e că nici eu nu credeam înainte de a mă înscrie în programul STOP FUMAT. Dar stați să vă spun, mama soacră vrea și ea să intre în programul STOP FUMAT. Asta e tare, nu? Mi-a spus că îi e teamă cu îngrășatul, dar i-am spus deja ce m-ați învățat dvs. să fac."

"Vindecarea de fumat este o reușită pentru pacient, dar și pentru echipa din programul STOP FUMAT. Ne bucurăm pentru fiecare succes și sfătuim pacientul cum să se ferească de recidive. Cel mai simplu este să nu te apuci de fumat . Dacă ești fumător, cel mai bun sfat este să te lași de fumat acum!", a subliniat medicul pneumolog. 

Mai multe detalii despre programul STOP FUMAT în Constanța, la telefon 0800878673.

Comentează știrea

hmm
26 martie 2013
fumat

Da, si cand te lasi de fumat si vezi ca nu se intampla nimic, ti se zice ca trebuie de fapt si sa mananci ceva anume mai special si sa faci nu stiu cata miscare si sa bei nu stiu ce ceaiuri si sa iei nu stiu ce vitamine si sa...

camelita
29 martie 2013
fumatul

m-am lasat de fumat de trei ani dupa ce fumasem vreodouazeci si ceva si fac este adevarat economie dar simt si o alta eficacitate in munca ;in urma unei radiografii pulmonare am hotarat si o saptamana am tinut pachetul de tigari in geanta si ma felicit pentru ca nu am mai folosit nici o tigara din el nu-l mai pastrez ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4814 secunde