De ce este nevoie de recuperare în bolile reumatice

512
De ce este nevoie de recuperare în bolile reumatice - deasupramacheteiaquadeceestenevo-1401027520.jpg

Articole de la același autor

Odată cu înaintarea în vârstă, tot mai multe persoane se îmbolnăvesc de afecțiuni reumatice. De altfel, la orice vârstă, această grupă de boli este principala cauză de reducere a mobilității și a doua cauză de limitare a activității profesionale. În consecință, specialiștii atrag atenția că bolile reumatice prezintă un impact socio-economic major, motiv pentru care este important să se ia măsuri pentru reducerea efectelor acestor afecțiuni.

"În ultimele decenii, au fost realizate progrese importante în cunoașterea bolilor reumatice, progrese care se reflectă în posibilitățile superioare de profilaxie, de diagnostic precoce, de tratament eficace. Tratamentul de recuperare balneofizioterapeutic este practic cel mai important, având cea mai mare eficacitate. Acesta trebuie să fie demarat cât mai devreme, de preferat după stabilirea diagnosticului", a subliniat dr. Mădălina Iliescu, medic primar recuperare medicină fizică și balneologie, coordonatorul Centrului de Recuperare AQUA din municipiul Constanța.

Iar programul de fizio-kinetoterapie trebuie demarat devreme, controlat și adaptat zilnic, căci "efectuarea lui cu ritmicitate și conștiinciozitate permite obținerea unor rezultate bune în tratarea acestor pacienți", a adăugat dr. Mădălina Iliescu.

"Timpul necesar recuperării și reintegrării socio-profesionale a acestor pacienți depinde de colaborarea dintre pacient și echipa de recuperare medicală, precum și de îndrumarea promptă și corectă a pacientului către serviciile de recuperare", a mai explicat medicul specialist.

În Centrul de Recuperare Aqua, pacienții beneficiază de o evaluare clinică complexă și de alcătuirea unui program terapeutic adecvat stării de sănătate.

Pentru mai multe detalii sau pentru o programare, aveți la dispoziție telefoanele 0735/600.500 sau 0241/665.665, pagina web http://recuperareaqua.com sau la adresa B-dul Tomis, nr. 142A (în dreptul sens giratoriului de la Spitalul Județean).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4812 secunde