Ștafeta ciclistă pentru scleroză multiplă, desfășurată la Constanța

110
Ștafeta ciclistă pentru scleroză multiplă, desfășurată la Constanța - stafetaciclista-1401027374.jpg

Articole de la același autor

Pe 28 mai, odată cu marcarea zilei internaționale a sclerozei multiple, Societatea Națională de Scleroză Multiplă din România organizează campania de conștientizare a afecțiunii. Constanța se numără printre orașele care participă la eveniment, astfel că, și la malul mării, se va desfășura ștafeta ciclistă pentru scleroză multiplă. 


Astfel, în perioada 21 - 28 mai, patru voluntari străbat pe bicicletă șapte orașe din țară. Startul campaniei a fost dat la Oradea, urmând ca, pe 28 mai, aceștia să ajungă la Constanța. Pe tot parcursul desfășurării cursei, populația din orașele participante este invitată să achiziționeze bilete la tombola ștafetei, în valoare de cinci lei, bani care vor fi redirecționați către pacienții cu scleroză multiplă.


Câștigătorii tombolei vor primi obiecte decorative realizate manual de persoanele diagnosticate cu această afecțiune. 


Scleroza multiplă este una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central (creierul și coloana vertebrală), fiind o boală neurologică extrem de gravă. Aceasta este o boală a adultului tânăr, vârsta generală a începutului manifestărilor fiind între 29-33 de ani, dar pot fi afectați și pacienți foarte tineri, precum copii cu vârste de până la 10 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Am fost spiridușii lui Moș Crăciun!
Pagina a fost generata in 1.2171 secunde