De ce li se înnegresc sportivilor unghiile de la picioare

328
De ce li se înnegresc sportivilor unghiile de la picioare - unghiilenegre-1635508819.jpg

Articole de la același autor

În cele mai multe situații, unghiile negre de la picioare apar la sportivii care aleargă, dar există și alte cauze ale acestora. Deși de multe ori pot fi tratate acasă, este indicat, totuși, să consultați un medic, dacă vă confruntați cu așa ceva. Specialiștii spun că unele categorii de oameni se confruntă chiar des cu această problemă, iar acest lucru duce la aplicarea unor soluții improvizate, care nu sunt întotdeauna indicate. De regulă, printre alergătorii cei mai afectați sunt maratoniștii, dar și cei care fac trasee montane.

În primul caz, problema apare din cauza distanțelor mari pe care aceștia trebuie să le parcurgă. În cel din urmă, unghiile negre apar din cauza terenului neuniform pe care sportivii își desfășoară activitatea. Oricum, există un factor de risc. Cert este că atât impactul repetat, cât și neregularitățile solului care modifică amprenta sunt cauza hematomului subunghial. Ce este acest hematom? Medicii susțin că, de fapt, este denumirea tehnică a unghiilor negre, acestea nefiind altceva decât o pungă de sânge care se află în patul unghiilor. Partea bună a lucrurilor este că aproape niciodată nu este o afecțiune clinică gravă și nu pune viața în pericol atunci când cauza este melanomul.

Cu toate acestea, dacă nuanța neagră este însoțită de dureri severe, mersul este îngreunat. Pe de altă parte, unghiile negre de la picioare au principala origine în mici traume repetitive, însă nici aceasta nu este singura cauză. Uneori, unghiile se înnegresc și din cauza căderii unui obiect contondent pe picior. Astfel, accidentul respectiv poate rupe vasele de sânge, ceea ce provoacă vânătăi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.781 secunde