"Decorarea" prin piercing, un moft riscant

1163
Mai pe românește spus, piercing-ul este o gaură în piele, care, automat, favorizează creșterea sensibilității acesteia. Tocmai de aceea, medicul dermatolog Ana Popa atrage atenția că deosebit de importante pentru reușita acestei proceduri sunt atât instrumentele folosite la centrul de piercing ales, cât și îngrijirea după finalizarea procedurii. "Fără o îngrijire corespunzătoare pot să apară tot felul de complicații - de la iritații și mâncărimi, până la infecții" - ne-a spus specialista, care atrage atenția asupra interdicțiilor care trebuie avute în vedere după ce se recurge la piercing.

Un moft, și-atât...
Dacă, pe vremuri tatuajele și piercing-urile (care datează de peste 5000 de ani), erau făcute pentru a exprima curajul, puterea sau bogăția, astăzi, adepții acestor proceduri - de regulă adolescenții - recurg la ele fie din teribilism, fie din dorința de a fi în pas cu moda. "Statisticile arată însă că puțini sunt cei care se informează, atât înainte, cât și după operație, de riscurile la care se expun. Nu-și pun întrebarea dacă centrul la care merg este în regulă, nici nu se omoară să afle cum trebuie să-și îngrijească… podoaba după ce o capătă" - a completat specialista.

Recomandări înainte de... operație
Categoric, în scopul înlăturării surprizelor neplăcute, dr. Ana Popa recomandă alegerea unui salon foarte cunoscut, despre care să aveți cât mai multe informații. Puteți să vă întrebați chiar prietenii sau cunoștințele care au optat pentru așa ceva înaintea dumneavoastră dacă au relații despre un salon serios, autorizat.
"Întrebați fără ocolișuri dacă salonul pentru care ați optat are autorizație de funcționare, iar ustensilele folosite sunt sterilizate ca la carte. Oricum, dacă ați ales un astfel de centru de piercing, vi se va cere un act de identitate" - a completat specialista, care a adăugat că în țările civilizate, body piercing-ul se face doar persoanelor care au împlinit 18 ani sau care au acordul părinților. De asemenea, angajații centrului ales sunt obligați să vă comunice toate problemele de natură medicală pe care le-ați putea avea după încheierea procesului de perforare a pielii.

Îngrijirea după procedură
Extrem de importantă este și îngrijirea după finalizarea piercing-ului, specialista amintind câteva lucruri de care trebuie să se țină cont: zona perforată nu trebuie atinsă decât după spălarea mâinilor; de asemenea, zona din jurul piercing-ului trebuie curățată cu săpun antibacterian, o dată pe zi; bijuteria trebuie rotită de câteva ori pe zi pentru a curăța bine porțiunea; trebuie folosită o soluție dezinfectantă care se potrivește tipului de piercing ales.
Și, nu în ultimul rând, trebuie ocolite piscinele, ștrandurile sau expunerea prelungită la soare timp de câteva luni de la aplicarea piercing-ului. Dacă nu țineți cont de aceste recomandări, riscați să vă molipsiți de infecții dificil de tratat sau de tot felul de boli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0942 secunde