Detoxifierea după Paști, cu legume și fructe proaspete

184
Detoxifierea după Paști, cu legume și fructe proaspete - detoxifiereadupapasti-1398098340.jpg

Articole de la același autor

După masa copioasă de Paști, or-ganismul are nevoie de o cură de detoxifiere. Medicii susțin că efectele unei alimentații excesive nu poate fi tratată peste noapte, indiferent dacă apelăm la medicamente pentru digestie. 


"Organismul acumulează în această perioadă o mulțime de toxine din alimentele grase, consumate la aceiași masă. Din acest motiv, nu recomand nici suprasolicitarea organismului cu tot felul de medicamente, fără o con-sultație de specialitate. În cel mai bun caz, prezentarea la urgență este soluția pentru abuzurile alimentare. Pe de altă parte, continuăm să recomandăm fructele și legumele proaspete", explică dr. Doina Catrinoiu,  șefa centrului de diabet și boli de nutriție din cadrul Spitalului Județean Constanța. 


Iată câteva legume, fructe și ierburi aromate care ajută la detoxifiere. Menta este un înlocuitor ideal pentru zahăr în băuturile răcoritoare sau în ceaiuri. Nu conține calorii și scade și apetitul alimentar. Poate fi folosită în diverse preparate. Sparanghelul este sărac în calorii, însă bogat în acid folic și vitamina A. Poate fi consumat fiert, alături de carne de pui la grătar, sau în diverse preparate precum paste. Spanacul are o aromă proaspătă și conține foarte puține calorii, însă este foarte consistent. Este bogat în fibre, apă, antioxidanți, vitaminele K și A, magneziu, potasiu și fier. Broccoli este bogat în complexul de vitamine B, care este foarte important pentru eliberarea de energie. De asemenea, broccoli este bogat și în magneziu, care scade pofta de dulciuri. Este și o sursă importantă de coenzima Q10, care stimulează metabolismul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 August 2013
Stire din Sănătate : Detoxifierea cu lămâi
Pagina a fost generata in 0.5472 secunde