Dinții copiilor se îngălbenesc din vina părinților

665
Dinții îngălbeniți pot fi tra-tați, adică pot fi albiți prin diverse metode. Însă, înainte de a recurge la oricare dintre procedee, este bine să știți de ce vă îngălbe-nește dantura și chiar să luați măsuri pentru prevenirea fenomenului.

l Înaintarea în vârstă - în multe cazuri, dinții îngăl-benesc o dată cu înaintarea în vârstă. Chiar dacă vă spălați pe dinți, conștiincios, în fiecare dimineață, ba chiar folosiți și ața dentară, nu înseamnă că sunteți protejat de apariția petelor galbene. Acestea pot fi "infiltrate" în stratul alb protector al danturii, iar pasta de dinți nu poate pătrunde atât de profund.

l Alimentele și băuturile - consecințe nefaste asupra coloritului smalțului au băuturile alcoolice, tutunul, cafeaua, ceaiul și fructele de pădure. De aceea, este indicat să le evitați.

l Boală stomatologică - dacă un dinte este mai închis la culoare decât cei din jur înseamnă, cel mai probabil, că nervul acestuia a fost afectat. În astfel de situații, este necesar trata-mentul canalului radicular, nu doar albirea dintelui.

l Perioada de formare - dantura copiilor este încă în formare înaintea împlinirii vârstei de opt ani și, în consecință, este vulnerabilă la substanțele care ar putea să o îngălbenească. Au un risc mai mare să aibă dinții afectați micuții cărora li se administrează cantități mari de antibiotice (dinții capătă o culoare galben-brună sau gri - albăstrui). În schimb, copiii care înghit mult fluor pot manifesta fluoroză, boală care cauzează pete sau linii albicioase pe dinți. De altfel, dr. Corneliu Amariei, decanul Facultății de Medicină Dentară, a declarat pentru "Cuget Liber", că afecțiunea este frecvent întâlnită. În plus, se constată o frecvență îngrijorătoare a prezenței cariilor la copii, ceea ce dovedește o slabă preocupare a părinților pentru sănătatea lor orală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1631 secunde