Doi pacienţi de la "Boli Infecţioase" beneficiază de tratament antirabic

147
Doi pacienţi de la
Două persoane din localitatea Sireţel au fost aduse la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru a beneficia de profilaxia antirabică, după ce un animal din curtea gospodăriei lor a fost confirmat cu rabie, scrie Agerpres.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat că persoanele au fost internate la Centrul Antirabic din cadrul unităţii medicale.

"Animalul a fost muşcat de o vulpe. La nici 24 de ore de la rezultatul analizei de laborator care confirma suspiciunea medicului veterinar, pacienţii s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" Iaşi pentru a urma paşii obligatorii în această situaţie. Focarul a fost localizat în sat Sireţel. Din primele informaţii ar fi doar doi contacţi care deja s-au prezentat la centrul nostru. Ne bucurăm că aceştia au reacţionat prompt şi au realizat riscul la care se expun prin amânarea tratamentului, mai ales că ne confruntăm cu un caz de rabie confirmat şi nu doar cu o suspiciune", a declarat Florin Roşu.

Potrivit managerului, acesta este cel de-al treilea focar de rabie depistat în anul în curs. Primul s-a înregistrat la începutul lunii august când tot o bovină muşcată de vulpe a dezvoltat simptome de rabie confirmată apoi prin analize.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.382 secunde