Durerile de cap ale copiilor sunt provocate și de folosirea telefoanelor mobile

163
Durerile de cap ale copiilor sunt provocate și de folosirea telefoanelor mobile - durerile-de-cap-la-copii-1684667683.jpg

Articole de la același autor

Una dintre principalele cauze ale durerilor de cap la copii, identificate de părinți, sunt legate de folosirea timp îndelungat a ecranelor telefoanelor mobile, a tabletelor sau calculatoarelor. Ultimele studii arată că aproximativ 46% dintre durerile de cap ale copilului lor au apărut sau

s-au accentuat odată cu folosirea prelungită a ecranelor. Acesta indică faptul că opt din zece copii acuză dureri de cap după ce petrec mai mult timp în fața ecranelor. Alții, în schimb, se plâng de dureri de cap când programul de la școală este prea încărcat. Cu toate acestea, susțin specialiștii, durerile lor ascund, în continuare, o serie de necunoscute, de la cauza durerii până la temeri legate de cum ar putea evolua aceasta.

În prezent, ca primă reacție, până să ajungă la medic, peste patru din zece părinți liniștesc acasă durerea de cap a copiilor cu medicamente obișnuite pentru durere, iar opt din zece folosesc medicamente specifice pentru copii, pe baza recomandărilor medicului.

Pentru șase din zece părinți este important ca tratamentul să acționeze rapid și pentru patru din zece să fie bine tolerat de organism. Oricum, medicii spun că durerea de cap la copii este un simptom care, după o anamneză amănunțită în cabinetul medicului pediatru, poate fi diagnosticată drept simplă manifestare dintr-un tablou clinic al unei boli acute sau poate necesita o abordare multidisciplinară și recomandarea ca pacientul să fie consultat de un medic specialist neurolog, ORL, oftalmolog etc., totul în funcție de manifestări, factorii determinanți și momentele când apare acest simptom.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.711 secunde