Ecograf de ultimă generație la Neurology Clinic

1001
Ecograf  de ultimă generație la Neurology Clinic - fondecojpg2-1660491653.jpg

Articole de la același autor

Ecografiile Doppler recomandate de către medicii specialişti reprezintă, în ziua de azi, o tehnică ce permite evaluarea și vizualizarea arterelor, fiind extrem de utilă, în special, dacă acestea sunt îngustate în anumite teritorii prin formarea de plăci de aterom. Metoda este neinvazivă și presupune folosirea unui ecograf cu sonda dedicată explorărilor vasculare.

În cabinetele medicilor constănţeni a apărut, de curând, un ecograf Doppler Sonoscape P50 Elite, care este diferit faţă de cele care mai există pe piaţă, la ora actuală, fiind echipat cu unul dintre ele mai moderne softuri care îl situează în topul sistemelor de imagistică medicală. Cu ce este diferit? Potrivit dr. Silvia Popi, acesta duce eficiența la un alt nivel, investigând arterele carotide cervicale, vertebrale, precum și transcranian. „La Neurology Clinic, de exemplu, aceste tipuri de investigații sunt efectuate de medici cu experiență de peste 14 ani în ecografia Doppler, acum având la dispoziție un nou echipament performant. Totodată, ecograful este recomandat în investigarea imagistică pentru: diagnosticarea afecțiunilor cardiace, părți moi sau musculoscheletală. În acelaşi timp, se pot efectua ecografii la distanță prin conectare cu un alt aparat ecograf, iar imaginile rezultate din ecografiile realizate pot fi trimise pe telefonul / tableta pacientului prin Wi-Fi. Înainte de toate, însă, ecografia Doppler de artere carotide și cerebrale (transcranian) este utilă în depistarea depunerilor de colesterol pe pereții arterelor creierului (plăcile de aterom), acestea fiind o cauză frecventă a accidentelor vasculare cerebrale. Vizată este şi diagnosticarea stenozelor arteriale severe care trebuie direcționate urgent către chirurgul cardiovascular. De asemenea, aparatul este util la ajustarea dozelor de tratament pentru plăcile de aterom (grăsimile de pe artere), prin măsurarea periodică a acestora”, a explicat medicul.

Mai nou, este recomandată pacienților cu diabet, hipertensiune arterială, boli cardiace, fumători, colesterol crescut în sânge, celor care deja au accident vascular cerebral. Foarte important, însă, este că de-a lungul timpului şi-a dovedit utilitatea şi în ceea ce priveşte prevenirea apariției accidentului vascular cerebral sau repetării acestuia, precum şi diagnosticarea ocluziilor arterelor creierului.

Cum spuneam, ecograful de ultimă generaţie este utilizat pentru detectarea plăcuţelor de aterom, acele depuneri de colesterol de pe pereţii arterelor carotide, artere care irigă creierul, sunt responsabile de circulaţia cerebrală şi conduc oxigenul şi nutrienţii către creier. Practic, a subliniat dr. Popi, existenţa plăcuţelor de aterom este diagnosticată, ele sunt măsurate, sunt monitorizate, importanţa lor fiind aceea că, în momentul în care nu sunt tratate, se desprind, merg în circulaţia cerebrală şi generează accidente vasculare cerebrale şi implicit deficienţă de mişcare a mâinii şi piciorului, deficienţă de vorbire sau de gândire. „Drept urmare, pacienţilor li se administrează tratamentul corespunzător, pentru ca plăcuţa de aterom să fie controlată şi monitorizată şi astfel de accidente vasculare să nu se mai producă. Calităţile tehnice ale ecografului sunt deosebit de performante, rezoluţia este foarte bună, iar arterele sunt vizualizate în profunzime. Se pot observa şi analiza foarte clar arterele cervicale şi are aplicaţii şi pentru partea de cardiologie şi pentru ecografii musculo-scheletale şi pentru sistemul arterial periferic”, a încheiat medicul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5677 secunde