Efectele terapiei cu plasmă bogată în trombocite

143
Efectele terapiei cu plasmă bogată în trombocite - terapie-plasma-1692192471.jpg

Articole de la același autor

Genunchiul este o articulație complexă, dar, în același timp, superficială. Din acest motiv, genunchiul este o parte a corpului expusă diferitelor traumatisme. Iar funcția pe care o îndeplinește, aceea de articulație portantă, face ca articulația să fie foarte expusă și solicitată. Prin urmare, problemele pot apărea indiferent de vârstă.

Cele mai frecvente simptome care indică o problemă la genunchi sunt durerea, lipsa mobilității articulare, edemul și scăderea forței musculare, informează medicii specialiști. Afectarea țesutului cartilaginos care îmbracă articulația genunchiului este cunoscută ca fiind o condropatie și se clasifică după intensitatea afectării cartilajului în condropatie de grad I-IV. În cazul afectării semnificative articulare, și anume încadrarea în gradul IV, are indicație de protezare articulară. În majoritatea afectărilor țesutului cartilaginos articular, pe lângă reducerea mobilității articulare apare și durerea localizată, cu intensitate diferită, cu grad diferit de subiectivitate.

La reevaluarea la distanță a pacienților care au urmat terapia cu plasmă bogată în trombocite, un număr de 28 pacienți care au fost inițial diagnosticați cu condropatie cu diferite grade de evoluție au avut pe parcursul a cinci ani evoluții ce s-au încadrat mai mult sau mai puțin într-un anumit tipar. Inițial, acești pacienți au avut post-terapie PRP, o autoevaluare subiectivă asupra stării de sănătate ce s-a încadrat preponderent peste nota 8, note date și în funcție de patologia asociată, care de asemenea este considerată un factor de stres asociat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde