Elevii constănțeni învață cum să își îngrijească dantura

151
Elevii constănțeni învață  cum să își îngrijească dantura - eleviiconstanteniinvata-1395934937.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.000 de elevi din Constanța beneficiază de ore de educație cu privire la igiena orală, în cadrul campaniei "Zâmbește România". 
Astfel, stomatologii implicați în acest demers le vor vorbi copiilor de la clasele I-IV despre necesitatea periajului dentar, frecvența și tehnica acestuia, despre diferitele tipuri de periuțe, despre nevoia unei alimentații care să conțină legume și fructe și mai puțin zahăr, precum și despre beneficiile vizitelor regulate la medicul dentist. 
Anul acesta, campania debutează cu o competiție adresată copiilor din toată țara, susținută de Aquafresh. Competiția "Campionatul Național de Periaj" va premia creativitatea și umorul în modul în care copiii de până la 14 ani sau colegii dintr-o clasă arată cum își îngrijesc dinții zi de zi. Premiile sunt pe măsură: o excursie la Disneyland Paris împreună cu familia (pentru categoria "Familii"), respectiv 10 premii în valoare de 500 euro (pentru categoria "Școală"), pentru dotarea claselor. 
Înscrierile se fac în perioada 20 martie - 20 aprilie 2014 inclusiv, prin intermediul aplicației de pe www.zambesteromania.ro sau pagina de Facebook "Zâmbește România". 
Prin această competiție, inițiatorii campaniei urmăresc să popularizeze obiceiurile de igienă orală în rândul copiilor, prin ideea că periajul poate fi distractiv. La finalul proiectului, micii campioni vor avea ocazia să facă parte și dintr-un film despre obiceiurile corecte de igienă orală, prin care "Zâmbește România" să arate lumii întregi că românii știu și pot avea grijă corect de dinții lor. 
Potrivit celui mai recent studiu de sănătate orală, 75% dintre copiii între 5 și 13 ani au carii pe dinții temporari. Prevalența acestora la grupul studiat în Constanța este de 74.5%. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Ce probleme creează măseaua de minte
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Dantură sensibilă. Ce-i de făcut
Pagina a fost generata in 0.4618 secunde