Euromaterna înregistrează un nou succes în îngrijirea prematurilor din sarcină gemelară

405
Euromaterna înregistrează un nou succes în îngrijirea prematurilor din sarcină gemelară - euromaternaneonatologie01-1418925594.jpg

Articole de la același autor

Euromaterna înregistrează un nou succes în îngrijirea prematurilor dintr-o sarcină gemelară. În urmă cu o lună s-au născut în Euromaterna două fetițe premature din sarcină gemelară cu vârsta de gestație 31-32 de săptă-mâni, cu o greutate de 1.100 g respectiv 1.200 g. Sarcina cu risc a fost depistată la timp și monitorizată de către medicul obstetrician dr. Ioana Torok. 


Datorită colaborării excelente între echipa de medici obstetricieni și neo-natologi, nașterea a decurs fără probleme, nou-năcuții beneficiind la timp de toate îngrijirile necesare.


"Din cauza prematurității, ambii nou-născuți au avut la naștere probleme respiratorii grave (Sindrom de Detresa Respiratorie), motiv pentru care au primit imediat după naștere surfactant (sub-stanța secretată în mod normal în plămânul copiilor în ultimele luni de sarcină, și deficitar în cazul prematurilor). Nou-născuții au beneficiat de respirație asistată pe aparatură specială, bene-ficiind de condiții speciale de temperatură și umiditate în incubatoare performante. Pe lângă aces-tea au beneficiat de tratamente specifice, nutriție parenterală, monitorizare perma-nentă a funcțiilor vitale, alimentație cu lapte de la propria mamă prin gavaj (sondă gastrică). Evoluția prematurilor a fost favorabilă cu de-pășirea momentelor critice specifice vârstei gestaționale. Creșterea în greutate a fost lentă, dar satisfăcătoare, în momentul de față având o greutate de 1.550 g și 1.650 g. Nou-născuții vor rămâne în maternitate până când vor suge la biberon sau la sân și vor crește în greutate, iar mama va fi pregătită să-i îngrijească acasă", a declarat dr. Lenuța Malcea, medic primar neonatolog, șef secție - TI Neonatală Euromaterna.


Nașterea prematură este o provocare pentru orice serviciu de neonatologie al unei maternități. Experiența echipei de neonatologie Euromaterna este de-monstrată de cei peste 348 de prematuri îngrijiți în cei 5 ani de la deschidere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.144 secunde