Există și grăsimi bune pentru organism

486
1
Există și grăsimi bune pentru organism - grasimibune-1334088471.jpg
Grăsimile au căpătat o reputație proastă în ultimii ani. Ele ne pot îngrășa și îmbolnăvi de inimă. Dar există și grăsimi de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos.
"Dietele sărace în grăsimi au dat greș", spune Frank Hu, profesor de nutriție și epidemiologie la Harvard. "Nivelul de obezitate în America a crescut foarte mult în ultimii ani chiar dacă aportul de grăsimi a scăzut", a continuat acesta.
La fel ca și proteinele și carbohidrații, lipidele, numite și grăsimi, sunt substanțe esențiale pentru om. "Grăsimile sunt o importantă sursă de energie și sunt vitale pentru menținere sănătății pielii sau a părului", spune Bonnie Taub-Dix, autoarea unei cărți despre nutriție.
Astfel, "grăsimi bune" putem găsi în alimente precum: nuci, avocado, ulei de măsline, ulei de rapiță, ulei de porumb, ulei de soia, pește gras, precum somonul și macroul, păsări de curte.
Nici grăsimile saturate nu reprezintă un pericol, atât timp cât sunt consumate în cantități moderate. Potrivit unui raport publicat în 2010, după analizarea a 21 de studii legate de nutriție nu s-a putut găsi o legătură între consumul de grăsimi saturate și apariția bolilor de inimă sau a atacurilor cerebrale. "Unele tipuri de grăsimi, precum acidul stearic, ce se găsește în ciocolata neagră, sunt complet inofensive", a declarat David Katz, director la Universitatea Yale.

Comentează știrea

Alexandru
28 iunie 2016
Toate gasimile sunt bune

Cei de la http://www.4fit.ro explica foarte frumos intr-un articol ca toate grasimile sunt bune ! Problema e ca mancam unele in exces, cele de la prajeli.

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Legume care pot înlocui carnea
Pagina a fost generata in 0.3721 secunde