Galerie Foto / Clinica de Cardiologie a Spitalului Județean Constanța, renovată la cele mai înalte standarde

1038
1

Articole de la același autor

Pe vremuri exista o vorbă în Constanța, cum că cel mai bun medic din oraș este trenul spre București. Conducerea Spitalului Județean Constanța încearcă de câțiva ani să ne convingă că nu mai este valabilă această zicală și că locuitorii județului Constanța se pot trata foarte bine și aici. În acest sens, ieri, la Spitalul Județean Constanța a fost inaugurată noua secție de Cardiologie, complet renovată și modernizată. 


Peste 7,5 milioane de lei au fost investiți în reabilitarea vechii și ponositei secții de Cardiologie a Spitalului Județean Constanța. Fostele saloane, cu vopseaua jupuită și tencuiala căzută de pe pereți, au fost reparate și zugrăvite, paturile ruginite și saltelele pătate au fost înlocuite cu unele noi-nouțe, iar băile imposibil de folosit sunt acum impecabile. "Reparațiile capitale au costat peste 7,5 milioane de lei, din care șase milioane au fost alocați de Consiliul Județean Constanța și 1,5 milioane de Ministerul Sănătății. Alte trei milioane de lei, de la Consiliului Județean Constanța, au fost investite în aparatură și echipamente", a declarat managerul Spitalului Clinic Județean Constanța, Dănuț Căpățână. 


Aflată la etajul al treilea, secția are 80 de paturi, din care 16 sunt pentru terapie intensivă coronariană. Atât cabinetele, cât și saloanele sunt dotate cu echipamente medicale ultramoderne, cu defibrilatoare de ultimă generație și electrocardio-grafe mobile. "Este încă un număr insuficient de paturi pentru populația județului Constanța și cu o afluență mare de turiști în timpul verii, dar sperăm ca, la un moment dat, să putem să extindem secția", a declarat dr. Irinel Parepa, șefa secției de Cardiologie.


Saloane nou-nouțe și la Chirurgie 2
La inaugurarea de ieri a participat și secretarul de stat Răzvan Vulcănescu, din cadrul Ministerului Sănătății. Acesta s-a arătat încântat de noua secție și a spus că va face demersuri pentru a susține introdu-cerea județului Constanța în cadrul programului național de infarct. Acesta a inaugurat și secția de Chirurgie 2, funcțională deja de câteva săptămâni. Acolo sunt deja spitalizați constănțeni operați de medicii aduși de la București. Condițiile sunt comparabile cu cele din orice spital din Europa, iar pacienții sunt mulțumiți de ele. "Este mult mai bine decât era înainte. Nu îți mai este silă să atingi cearceafurile, să te duci la toaletă. Aproape că uiți că ești în Constanța. Te simți ca într-un spital din străinătate", ne-a povestit unul din pacienții spitalizați în secția de Chirurgie 2. Aceasta se află la etajul al cincilea al Spitalului Județean și are disponibile 28 de paturi, cabinete de consultații, tratament și pansa-ment. Saloanele, cu două sau trei paturi, sunt dotate cu aparatură modernă, monitoare și paturi sofisticate, aer condiționat și smartv-uri cu circuit de televiziune internă. Băile sunt și ele complet noi, fiind renovate cu materiale speciale, care se pot întreține mai ușor. Valoarea investiției a depășit patru milioane de lei.


Comentează știrea

raul
11 martie 2014
cardiologie

pentru cine?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6544 secunde